Wednesday, January 26, 2022
Jurnalism corect


Vanessa Youness, partenera de viața a unuia dintre cei mai controversați foști șefi ai serviciului secret al MAI, condamnată la 3 ani de închisoare cu executare/ Decizia poate fi contestată

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 28 mai 2021

Vanessa Youness, partenera de viață a fostului șef al DIPI Gelu Oltean, a fost condamnată, vineri, în primă instanță, de Tribunalul București la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență. Magistrații au decis și confiscarea sumei de 1 milion euro.

La începutul anului 2019, Vanessa Youness a fost trimisă în judecată de DNA pentru că, în perioada februarie – august 2011, ar fi pretins şi ulterior ar fi primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 euro, promiţând că va interveni pe lângă Emil Boc în vederea aprobării unor documente ce priveau licenţele IT pentru produse utilizate în şcoli.

Potrivit anchetatorilor, documentaţia a fost aprobată la data de 6 iulie 2011, independent de presupusele demersuri făcute de Vanessa Youness.

Cercetată și în „dosarul ayahuasca”

Pe 17 iulie 2020, Vanessa Youness a fost trimisă în judecată de DIICOT, alături de Gelu Oltean,  pentru trafic de droguri de mare risc şi constituirea unui grup infracţional organizat în „dosarul ayahuasca”.

Cei doi, alături de un cetățean britanic, sunt acuzați de procurori că, începând cu anul 2017 şi până la data de 14 decembrie 2019, au format o structură de crimă organizată, care a acţionat în mod coordonat, atât pe teritoriul României cât şi pe teritoriul altor state (ex. Spania, Olanda, Franţa, Mexic), în scopul comiterii mai multor infracţiuni grave privind operaţiuni fără drept cu droguri, pentru a obţine direct beneficii financiare consistente.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *