Friday, January 21, 2022
Jurnalism corect


Gigi Becali scăpa de sechestrul pus de DNA în dosarul ANRP de spălare de bani

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 19 decembrie 2019 Etichete: , , , , , ,

Gigi Becali scapă de sechestrul pus de procurorii DNA, în dosarul ANRP în care  latifundiarul este urmărit penal de spălare de bani, conform deciziei Tribunalului București.

Tribunalului București a ridicat, miercuri, sechestrul supra conturilor și terenurilor lui Gigi Becali, conform surselor mainnews.ro.

În cazul lui Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, urmărit penal și el în acest dosar, Tribunalul București a menținut măsura sechestrului.

Procurorii DNA au dispus, în noiembrie, măsura sechestrului asupra conturilor și terenurilor lui Gigi Becali și ale nepotului său, Vasile Geambazi.

Becali și nepotul său au contestat măsura dispusă de procurorii DNA. Cererea lui Becali a fost admisă miercuri, iar a lui Geambazi a fost respinsă pe 28 noiembrie.

Gigi Becali și  nepotul său, urmăriți penal pentru spălare de bani

DNA a dispus urmărirea penală față de Gigi Becali și  nepotul său, Vasile Geambazi, pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, pentru niște presupuse fapte săvârșite în perioada 2014-2019.

Gigi Becali și nepotul său sunt implicați într-un dosar de spălare de bani într-o afacere cu un teren de 21,75 hectare, de lângă București, care  care făcea obiectul unui dosar de despăgubire la A.N.R.P.

„Evaluatorul desemnat de A.N.R.P. ar fi întocmit un raport de evaluare cu încălcarea legii 247/2005, prin care un teren de 21,75 ha situat în apropiere de mun. București, care făcea obiectul unui dosar de despăgubire la A.N.R.P., ar fi fost supraevaluat cu suma de 184.819.120 lei, sumă reprezentând un folos necuvenit în beneficiul celor doi oameni de afaceri.

Cunoscând că despăgubirea a fost stabilită în urma supraevaluării frauduloase, cei doi oameni de afaceri ar fi disimulat proprietatea și dreptul de dispoziție asupra despăgubirii. De asemenea, prin multiple transferuri succesive, intercalate și reciproce, cei doi oameni de afaceri ar fi efectuat o serie de operațiuni bancare, în perioada 2014-2019, în scopul separării și ascunderii sumei de originea ilicită. Aceștia ar fi folosit cea mai mare parte a sumei provenind din supraevaluarea frauduloasă pentru capitalizarea unor societăți comerciale și ar fi dobândit o parte importantă a sumei prin retrageri de numerar”, transmit procurorii anticorupție.

sursa foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW