Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Gheorghe Flutur, votat președinte interimar al PNL: Le mulțumesc pentru încredere colegilor

By Redactia , in Politic Stirile zilei , at 3 aprilie 2022

UPDATE Gheorghe Flutur a anunțat duminică, 3 aprilie, că a fost votat, în unanimitate, pentru preluarea conducerii interimare a Partidului Național Liberal (PNL), după ce Florin Cîțu și-a anunțat, sâmbătă, demisia din funcția de președinte al liberalilor.

„Colegii m-au propus pe mine să preiau atribuțiunile președintelui Partidului Național Liberal interimar până la Congres. A fost un vot în unanimitate și le mulțumesc pentru încredere colegilor”, a declarat Gheorghe Flutur.

Flutur a confirmat, totodată, că în data de 10 aprilie va avea loc Congresul Extraordinar al PNL pentru alegerea noii conduceri a partidului.

„Pentru alegerea președintelui partidului, propunerea va fi duminica viitoare, 10 aprilie, ora 11:00, Palatul Parlamentului, sala Alexandru Ioan Cuza. Numărul de delegați pe care îl propunem, 1300 – 617 delegați de drept, diferența 683 delegați aleși. Comisia de organizare a congresului o vom propune în Consiliul Național, Mergem cu termen de depunere a moțiunilor – miercuri, 6 aprilie, ora 18:00 și apoi dezbaterile care vor trebui să aibă loc în județe până vineri la 22:00”, a adăugat Gheorghe Flutur.

Liberalul a subliniat că „partidul este unit”, mesajul fiind unul „de unitate”.

Știrea inițială

Gheorghe Flutur va prelua președinția interimară a PNL până la alegerea unui nou președinte al partidului, a decis conducerea liberalilor în ședința Biroului Național al formațiunii, potrivit informațiilor Main News.

Lucian Bode ar urma să fie secretar general interimar al formațiunii, ca urmare a demisiei lui Dan Vîlceanu.

Congresul pentru alegerea unui nou președinte al partidului ar urma să fie organizat pe 10 aprilie, menționează sursele citate.

După ce mai mult organizații ale PNL au cerut retragerea de la conducerea partidului, Florin Cîțu și-a înregistrat ieri demisia. Și Dan Vîlceanu a renunțat la funcția de la partid, anunțând că va demisiona și din funcția de ministru al Proiectelor Europene.

Foto: agrointel.ro

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *