Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Tramvaiul Imperio numărul 100, ultimul dintre cele achiziționate de PMB, a ajuns în București

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 7 octombrie 2024 Etichete: , , ,

Tramvaiul Imperio numărul 100, ultimul dintre cele achiziționate de Primăria Capitalei de la compania Astra Vagoane Arad, a ajuns luni, 7 octombrie, în București, a anunțat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

„Suntem la sfârșitul unui proiect foarte important pentru bucureșteni. În spatele nostru avem cel de-al 100-lea tramvai din lotul 100 pe care compania Astra Arad le-a furnizat către municipiul București, mare parte din bani pe fonduri europene. Vreau în primul rând să mulțumesc companiei Astra pentru că a trecut peste problemele care au fost, inclusiv de finanțare, inclusiv acum avem o întârziere de finanțare și a respectat graficul pe care și l-a asumat. Tramvaiele care au venit deja au peste 8 milioane de kilometri parcurse în București și bucureștenii le cunosc, sunt silențioase, fiabile, sunt ceea ce trebuie să aibă Bucureștiul în 2024”, a declarat Nicușor Dan.

Primăria Capitalei a semnat cu firma arădeană Astra Vagoane un contract în valoare de 840,8 milioane lei fără TVA, pentru achiziția a 100 de tramvaie în lungime de 36 metri. Finanțarea a fost asigurată din fonduri europene nerambursabile și bugetul local.

Tramvaiele au noua generație de validatoare la fiecare ușă pentru plata călătoriei atât cu cardul bancar, cât și cu dispozitive smart NFC, sistem de aer condiționat și încălzire, fără a mai fi necesară deschiderea geamurilor exterioare în niciun sezon. Acestea sunt echipate cu prize USB și vin cu sisteme de informare audio-video vizibile din orice loc al salonului, inclusiv Wi-Fi gratuit.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii