Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Gheorghe Dincă reclamă condițiile din penitenciar: Mâncare prea acră și lenjerie prea rar schimbată, printre nemulțumiri/Bărbatul amenință că nu mai colaborează cu anchetatorii

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 25 octombrie 2019 Etichete: , , , ,

Gheorghe Dincă a a depus la poșta arestului Central câteva reclamații. Bărbatul din Caracal care este acuzat că a răpit, sechestrat, violat și omorât două tinere se plânge de condițiile din închisoare și amenință că nu va mai colabora cu anchetatorii.

Update

„În urma apariției în spațiul public a unor informații cu privire la faptul că o persoană este nemulțumită de mâncarea oferită în Arestul Central, facem următoarele precizări: Persoana în cauză a depus două reclamații în acest sens. Având în vedere că mâncarea servită persoanelor încarcerate este livrată în baza unei convenții, de către Penitenciarul București-Rahova, menționăm că în urma reclamațiilor, au fost sesizați reprezentanții penitenciarului cu privire la aceste aspecte”, precizează polițiștii.

Știrea inițială

Printre nemulțumirile reclamate de Dincă se numără mâncarea prea acră, faptul că nu i se schimbă așternutul destul de des și că este înjurat de colegii de penitenciar.

Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual explică faptul că deținuții ca Dincă, care sunt închiși pentru viol, sunt marginalizați și tratați abuziv de ceilalți deținuți.

„De regulă, violatorii și cei din zona aceasta infracțională cum este Dincă nu sunt deloc bine primiți în arest. Sunt marginalizați, de multe ori abuzați, dar nu e cazul lui Dincă. Sigur că acest comportament al deținuților se aplică și față de el. Îl jignesc”, a declarat Dumitru Coarnă, pentru mainnews.ro.

Referitor la reclamațiile depuse de Dincă în poșta arestului, Dumitru Coarnă spune că este o practică des întâlnită în sistemul penitenciar și că reclamațiile vor fi verificate. Potrivit acestuia, Dincă amenință că nu va mai colabora cu anchetatorii iar din acest motiv face și reclamații din penitenciar.

„Reclamațiile se verifică și se clasează dacă sunt neîntemeiate. De regulă, majoritatea procedează așa. Logica la Dincă cred că este alta. Cred că se gândește la un tratament preferențial în sensul  să-i aducă polițiștii de mâncare din alte surse. Amenință că nu mai colaborează, se practică acest lucru, nu a inventat Dincă asta. Nu l-a vizitat nimeni până acum”, a mai spus președintele SNPPC.

Ținând cont că Gheorghe Dincă nu a fost vizitat de nimeni până acum și nici nu primește bani pentru a-și cumpăra de mâncare din magazinul penitenciarului, mecanicul auto este nemulțumit de felul în care este tratat în arest și amenință că nu va mai colabora.

sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *