Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Grefierii, înainte de discuţiile cu premierul: Se poate ajunge la închiderea instanţelor şi parchetelor

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 28 ianuarie 2020 Etichete: ,

Președintele Sindicatului Național al Grefei Judiciare, Cătălin Trăistaru, a declarat, marți, că principalul motiv pentru care vor să discute cu premierul Ludovic Orban este legat de intențiile legislativului de a abroga pensiile de serviciu ale magistraților, însă, vor discuta cu premierul și despre inechitățile de salarizare a grefierilor.

„Principalul motiv pentru care ne aflam astăzi aici reprezintă intențiile legislativului de a abroga pensiile de serviciu ale magistraților, însă printre revendicări vom ridica și probleme ce țin de salarizare, pentru că noi avem probleme de salarizare nerezolvate de mai bine de 10 ani și profitam de această întâlnire pentru a i le prezenta domnului prim-ministru in speranța ca vom găsi acel partener de dialog social pe care nu l-am găsit in ultimele luni”, a declarat Trăistaru.

Totodată, acesta explică faptul că grefierii care participă la ședința de judecată vor participa doar la judecarea cauzelor urgente iar în rest, începând cu data de astăzi, își întrerup activitatea la nivel național.

„Asta înseamnă ca nu se efectuează niciun act de procedură și niciun fel de activitate specifica funcției și in raport de discuțiile și rezultatele întâlnirii de astăzi ne vom întruni într-o adunare generală extraordinara pentru a decide alte forme de protest ce vor fi adoptate zilele următoare. (…) Se poate ajunge până la închiderea totală a instanțelor și parchetelor(…)”, a mai precizat Președintele Sindicatului Național al Grefei Judiciare.

Sindicatele grefierilor protestează luni și marți față de eliminarea pensiilor speciale ale magistraților. Grefierii vor bloca, astăzi, pentru toată ziua, activitatea parchetelor și instanțelor.

Tot astăzi, premierul Ludovic Orban se va întâlni și va discuta cu reprezentanții sindicatelor grefierilor. Discuțiile de la Palatul Victoria vin în contextul în care, marți, proiectul de lege pentru eliminarea pensiilor speciale urmează să fie dezbătut și adoptat în plenul Camerei Deputaților.

Deputatul PNL Robert Sighiartău a anunțat că Guvernul Orban își va asuma răspunderea pentru proiectul de lege pentru eliminarea pensiilor speciale, dacă proiectul nu va fi adoptat de Camera Deputaților.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *