Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Germania: Trei minori, arestați după ce au plănuit un „atac islamist”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 12 aprilie 2024 Etichete: , ,

Trei minori, două fete și un băiat, sunt suspectați de pregătirea unui atac terorist cu motivație islamistă în Germania și au fost arestați și plasați în detenție preventivă în timpul weekendului Paștelui catolic, conform informațiilor furnizate vineri de autoritățile judiciare germane, relatează AFP.

Mandatele de arestare vizează trei adolescenți, două fete în vârstă de 15 și 16 ani și un băiat de 15 ani din landul Renania de Nord-Westfalia. Aceștia sunt suspectați că au plănuit un atac terorist cu motivație islamistă și au recunoscut că sunt pregătiți să-l execute, conform unui comunicat emis de parchetul din Düsseldorf.

„Din cauza vârstei suspecţilor şi a anchetei în curs de desfăşurare”, parchetul nu a dat mai multe detalii despre ceea ce plănuiau aceştia.

Conform cotidianului german Bild, adolescenții intenționau să atace polițiștii și biserici cu cuțite și cocktailuri Molotov în numele Statului Islamic. Ziarul adaugă că aceștia planificau să obțină și arme de foc.

Autoritățile germane sunt vigilente în fața amenințării islamiste, în special de la începutul conflictului din 7 octombrie 2023 dintre Israel și mișcarea islamistă Hamas.

Într-un interviu acordat cotidianului german Süddeutsche Zeitung imediat după atentatul de la Moscova de la sfârșitul lunii martie, ministrul de interne Nancy Faeser a subliniat că „pericolul terorismului islamist rămâne acut” în Germania. Autoritățile sunt cu atât mai atente cu cât Germania se pregătește să găzduiască turneul european de fotbal (14 iunie-14 iulie).

foto: pixabay

Comentarii