Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


OMS: COVID-19 se răspândește mai rapid la nivel global decât viteza cu care sunt distribuite vaccinurile

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 15 iunie 2021

Virusul SARS-CoV-2 se răspândește mai rapid la nivel global decât viteza cu care sunt distribuite vaccinurile împotriva COVID-19, iar oficialii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) atrag atenția asupra transmiterii noilor variante, precum Alpha și Delta, transmite Reuters, citat de News.ro.

Asta înseamnă că riscurile au crescut pentru persoanele care nu sunt protejate, care reprezintă cea mai mare parte a populaţiei lumii”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Deși numărul de noi cazuri de coronavirus continuă să scadă la nivel mondial, numărul deceselor nu a scăzut în același ritm, atrage atenția directorul general al OMS.

În timp ce cazurile săptămânale sunt cele mai scăzute din februarie, decesele nu scad la fel de repede. Declinul global maschează o creştere îngrijorătoare a cazurilor şi deceselor în multe ţări”, a mai spus Tedros Ghebreyesus.

Acesta arată că țările din Africa se confruntă cu rate de mortalitate provocate de COVID-19 mai ridicate față de alte țări și precizează că au cel mai mic acces la vaccinuri, diagnostic și aprovizionare cu oxigen, lucru ce subliniază inechitățile din sistemele medicale.

Există suficiente doze de vaccinuri la nivel global pentru a reduce transmisia şi a salva multe vieţi dacă sunt utilizate în locurile potrivite pentru persoanele potrivite”, a mai spus directorul OMS.

În România, numărul cazurilor și deceselor provocate de COVID-19 este în scădere, luni fiind confirmate 50 de noi cazuri și 10 decese. În total, 1.079.776 de persoane au trecut prin boală pe teritoriul României, în timp ce 1.044.404 pacienți au fost declarați vindecați, potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică.

31.861 de persoane au decedat în urma infecției cu SARS-CoV-2 la nivel național, în timp ce acest număr a trecut de 3,8 milioane la nivel global.

Sursa foto: Politico.eu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *