Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


George Simion îl acuză pe ministrul Energiei că l-a provocat: Așa cerea, să îl bat. Aș fi fost terminat ca figură politică

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 8 februarie 2022

Co-președintele AUR, George Simion, a reacționat marți, 8 februarie, după ce Parchetul General s-a autosesizat în cazul scandalului provocat de acesta în Parlament, în care l-a bruscat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Probabil Parchetul General nu mai are cazuri serioase în România şi alege să facă circul ăsta mediatic(…)Nu mai îmi cer scuze dacă ieri i-am făcut aşa – (n.r. l-a bătut pe umeri pe un coleg, ca să exemplifice).Dacă în vreun fel asta este ultraj înseamnă că am luat-o razna cu toţii în această ţară”, a declarat George Simion, marți, în Parlament.

Deși Simion l-a întrerupt pe ministrul Energiei în mai multe rânduri, strigându-i „hoțule” și apropiindu-se de el, fără să respecte distanța minimă recomandată în timpul pandemiei de COVID-19, liderul AUR susține că el este cel care a fost provocat de Virgil Popescu.

Bine că nu am dat pentru că aş fi fost terminat ca figură politică(…)Nu ştiu ce preferinţe are domnul ministru, dar aşa cerea, să îl bat”, a spus Simion.

Context

Procurorii Parchetului General au deschis un dosar penal și fac cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice, după ce George Simion l-a bruscat pe Virgil Popescu în Parlament.

În timpul discursului susținut de ministrul Energiei, în plenul Camerei Deputaților, George Simion l-a întrerupt de mai multe ori pe oficial.

Domnule președinte, pot să îi spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul? Că văd că îl frământă alte lucruri”, a spus Virgil Popescu, în timp ce George Simion îi striga „hoțule” în plen.

Ulterior, Simion s-a deplasat la pupitrul Camerei Deputaților, unde se afla ministrul Energiei, și l-a bruscat. Menționăm că deputatul nu a respectat distanța minimă de protecție, în contextul pandemiei de COVID-19.

La Rusia cu dumneavoastră(…)Ești un prost”, i-a transmis, ulterior, ministrul Popescu lui George Simion.

Virgil Popescu a spus, o dată, „hai, hai, lovește-mă”, dar acest lucru s-a întâmplat la finalul episodului provocat de Simion, după ce liderul AUR se apropiase de ministru.

Vezi aici momentul în care George Simion l-a bruscat pe Virgil Popescu, în timp ce ministrul Energiei susținea un discurs în plenul Camerei Deputaților.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *