Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Marcel de la Buzău și Mireii din opoziție. La ce nivel au ajuns atacurile politice

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 29 februarie 2024 Etichete: , , , ,

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, în seara zilei de miercuri, 28 februarie, că, pentru el, nu este nicio diferenţă între liderii opoziției, George Simion, Cătălin Drulă, Dan Barna şi Dacian Cioloş, pe care i-a comparat cu „Mirel din Turnu Măgurele”, cu referire la un personaj fictiv dintr-o piesă trap intens dezbătută în spațiul public datorită mesajului său, dar și a limbajului folosit.

„Aţi văzut în ultimul timp vreo soluţie de la Simion? Aţi văzut să aibă un dialog coerent despre economie, despre ce se întâmplă în România? (…) Eu nu fac nicio diferenţă între Simion, Drulă, Barna, Cioloş. Spuneţi-mi şi mie, ce au lăsat în ţara asta? Unul a lăsat vreun miliard la vaccinuri, au lăsat spitale în flăcări, nu am văzut nimic făcut, zero fonduri europene. E pentru prima oară când închidem un exerciţiu financiar cu 95%. Zero autostrăzi, mergea cu ranga să distrugă nu ştiu ce chioşcuri… Îi compar cu Mirel din Turnu Măgurele. Cam ăsta e stilul. Se pricep la toate, le ştiu pe toate, dar nu vin cu nicio soluţie”, a spus Marcel Ciolacu, la România Tv.

Cătălin Drulă: Marcel de la Buzău nu se pricepe la mai nimic

„Înţeleg că premierul Ciolacu m-a atacat (…) că mă pricep la toate. Nu ştiu dacă e aşa, dar ştiu sigur că Marcel de la Buzău nu se pricepe la mai nimic (…) Marcel de la Buzău încearcă şi o glumă de maidan şi mă face Mirel din Turnu Măgurele (…) Dar la ce se pricepe Marcel? Tocmai ne-a dat cea mai mare inflaţie din Europa de departe pe luna ianuarie. Cele mai mari scumpiri. Economia aproape în recesiune. Taxe mai mari, birocraţie sufocantă. Antreprenorii sunt trataţi drept infractori şi ameninţaţi cu arma de ANAF”, a scris președintele USR într-o postare pe Facebook.

Cine e Mirel din Turnu Măgurele

„Mirel din Turnu Măgurele” este un simbol creat de artista Erika Isac pentru a reprezenta o anumită mentalitate sau atitudine.

„Dansează fetele, nu-nțeleg care-i problema, s-a trezit Mirel din Turnu Măgurele să ne facă educaţie: «Fă, voi aveți probleme»”, este unul dintre pasajele din melodia Macarena a Erikăi Isac.

Piesa abordează teme sensibile precum violența și abuzurile împotriva femeilor, divizând ascultătorii în taberele reacțiilor acide și a susținerii. Lansată recent, piesa a generat peste 2,7 milioane de vizualizări pe YouTube și a ocupat primul loc în tendințe.

„Mirel din Turnu Măgurele e genul care are păreri despre orice. Care atunci când a venit COVID-ul era medic. Care atunci când sunt alegerile e politician. Care atunci când scoate Erika Isac Macarena practică sportul «datul cu părerea», pentru că el știe, el este expert în feminism și misoginism. Despre asta vorbesc când zic Mirel din Turnu Măgurele. Care are o opinie despre orice, dar care nu este destul de documentat încât să aibă o opinie”, a explicat artista Erika Isac pentru paginademedia.ro.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii