Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


GALERIE FOTO Avans spectaculos la lucrările la pasajul Domnești

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 23 februarie 2022

Lucrările la pasajul Domnești merg bine, a precizat miercuri, 23 februarie, Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. El a publicat mai multe fotografii pe contul său de Facebook cu progresul lucrărilor în zonă.

Potrivit sursei citate, montarea predalelor pe toate rampele pasajului Domnești s-a terminat, iar acum a început montarea predalelor la tablierul metalic aferent girației suspendate.

„Continuă montarea elementelor prefabricate la zidurile de sprijin la rampa de urcare dinspre Bragadiru, la rampa de urcare dinspre Chiajna, precum și la rampa de coborâre spre București. A început montarea acestora și la rampa de coborâre spre Chiajna, precum și la rampa de urcare dinspre București.

Continuă realizarea grinzii de parapet de-a lungul rampei de urcare dinspre Chiajna și a început realizarea grinzii de parapet și la rampa de coborâre spre Chiajna. Continuă realizarea suprastructurii la rampa de urcare dinspre București”, se arată în postarea secretarului de stat.

De asemenea, el a precizat că a fost finalizată și suprabetonarea la rampa de coborâre spre Domnești și se lucrează la realizarea armăturii la rampa de urcare dinspre Domnești.

„Se lucrează la racordarea rampei de urcare dinspre Chiajna cu Centura Capitalei, iar săptămâna viitoare traficul va fi deviat pe acea zonă, pentru a continua executarea lucrărilor la rampa de coborâre spre Chiajna. Se lucrează la realizarea terasamentelor la giratoriul de racordare cu drumul județean spre Domnești. Continuă relocarea rețelelor de utilități, precum și realizarea rețelei de canalizare pluvială și a rețelei de iluminat public”, conchide postarea din mediul online.

Iată și imagini de pe șantier:

Lucrările la Pasajul Domnești, unul dintre proiectele esențiale pentru fluidizarea traficului pe Centura Capitalei, avansează din ce în ce mai bine, asta după ce au fost preluate aproape în totalitate de firma Tracon, subcontractoare a societății Straco, aflată în insolvență.

Început în anul 2018, cel mai probabil, Pasajul Domnești ar putea fi dat în trafic la jumătatea anului 2022, asta dacă nu apar surprize neplăcute. Scenariul intrării Straco în faliment nu ar trebui fi exclus, mai ales dacă ținem cont de gravele probleme financiare cu care se confruntă compania, cea care în timpul guvernării PDL ajunsese o adevărată campioană a contractelor de lucrări încheiate cu instituțiile publice.

Pasaj suprateran pe DJ 602 Centura București – Domnești

Constructor: Asocierea Straco-Comnord-Specialist Consulting

Valoarea contractului: 91,5 milioane lei

Data semnării contractului: 10 mai 2017

Durata contractului: 51 de luni, dintre care 3 luni proiectare, 24 luni execuție și 24 de luni perioada de garanție a lucrărilor

Emiterea ordinului de începere a lucrărilor: 5 ianuarie 2018

Imagini: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *