Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


AUR își caută candidatul pentru alegerile prezidențiale. Simion: Oferim fiecărui român posibilitatea de a candida

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 1 septembrie 2022

George Simion, președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a anunțat joi, 1 septembrie, că partidul va demara o competiție preliminară pentru a nominaliza candidatul pentru alegerile prezidențiale din anul 2024. Liderul AUR susține că în competiție se poate înscrie „orice român”, cu condiția să îndeplinească o serie de criterii, și a precizat că partidul poate trimite un candidat în turul al doilea al cursei pentru Palatul Cotroceni.

Dăm start campaniei pentru alegerile prezidenţiale, oferind fiecărui român posibilitatea de a candida, sub sigla AUR, la aceste alegeri. (…)Oamenii şi-au manifestat până acum intenţia de a se înscrie la cursa internă, dar deschisă şi pentru orice om care nu este membru de partid, şi pentru membrii de la alte partide de a candida la alegerile prezidenţiale, sub sigla AUR”, a spus George Simion, joi, într-o declarație de presă susținută la Parlament.

Persoanele care vor dori să candideze sub sigla AUR la alegerile prezidențiale din 2024 vor fi nevoite să strângă 500 de semnături, să depună într-o platformă online un program de alegeri prezidențiale, un CV și actele cerute de Biroul Electoral pentru oficializarea candidaturii.

Înscrierile se vor finaliza pe 25 septembrie.

Dacă întruneşte documentele solicitate de noi, va intra în bătălia pentru a fi candidatul AUR la alegerile prezidenţiale”, a adăugat Simion.

Ulterior, în septembrie 2023, AUR va organiza o serie de alegeri preliminare, unde „toți românii” vor putea alege unul dintre cei 12 candidați care vor rămâne în cursă.

Toate sondajele reale pe care le-am consultat, toate consultările publice pe care le-am făcut, indică faptul că AUR în acest moment se bucură de o popularitate importantă în rândul românilor, iar candidatul va intra în turul 2 al alegerilor prezidențiale”, a mai declarat liderul AUR.

George Simion i-a invitat pe Claudiu Târziu, Sorin Lavric și pe Dan Tănasă să se înscrie în competiția pentru desemnarea candidatului AUR la alegerile prezidențiale.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *