Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Gabriela Firea cere 98 de milioane de euro de la Guvern pentru a-l despăgubi pe Costică Constanda

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 3 august 2020 Etichete: , , ,

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, solicită Guvernului acordarea sumei de 98 de milioane de din fondul de rezervă pentru ca Primăria Capitalei să îi poată achita afaceristului Costică Constanda despăgubirea stabilită definitiv de instanță. Edilul susține că în eventualitatea în care nu va fi găsită o soluție pentru stingerea datoriei, Constanda va pune poprire pe conturile Primăriei Capitalei.

„Pe scurt, noi toți bucureștenii trebuie să-i plătim omului de afaceri Costică Constanda 115 milioane de euro, în urma unei decizii definitive pe care a obținut-o în instanță, legată de Parcul Bordei și Cartierul Francez. O suma uriașă de care nu dispunem. (…) În aceste condiții, vă adresăm rugămintea să analizați și să dispuneți măsurile necesare pentru soluționarea acestei situații:
– fie prin majorarea sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru plata cheltuielilor curente și de capital ale Municipiului București, prin alocarea din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, a sumei de aproximativ 98 milioane euro, necesară pentru stingerea datoriei către Costică Constanda
– fie prin majorarea plafonului de garantare a împrumuturilor, astfel încât Municipiul București să se împrumute pentru acoperirea cheltuielilor de investiții, conform prevederilor legale în vigoare, urmând să achite din sumele alocate de la bugetul de stat datoria către Costică Constanda,” 
a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a respins în trei ședințe succesive, în datele de 15, 29 și 30 iulie 2020, proiectul de hotărâre prin care Costică Constanda ar fi primit 11.000 mp din Satul Francez pentru acoperirea unei părți din datoria de 115 milioane de euro pe care o are municipalitatea.

Primăria Capitalei îi datorează 115 milioane de euro omul de afaceri Costică Constanda, după ce a pierdut definitiv procesul legat de retrocedarea unui teren din Parcul Bordei.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *