Friday, May 3, 2024
Jurnalism corect


Reținerea fraților Tate în România – subiectul momentului în presa internațională

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 30 decembrie 2022

Presa din toată lumea relatează vineri, 30 decembrie, despre reținerea milionarilor Andrew și Tristan Tate de către autoritățile române, într-un dosar în care se fac cercetări pentru trafic de persoane, viol și constituirea unui grup infracțional organizat. 

Frații Andrew și Tristan Tate au fost reținuți pentru 24 de ore în noaptea zilei de joi, 29 decembrie. Cei doi cetățeni britanici au petrecut noaptea în arestul Poliției Capitalei.

Unul dintre avocații celor doi frați a declarat pentru tabloidul britanic Daily Mirror că „Andrew și Tristan Tate au cel mai înalt respect față de autoritățile române”.

„Nu putem oferi detalii în acest moment cu privire la acuzațiile că ar fi fost reținuți. Cu toate acestea, Andrew și Tristan Tate au cel mai înalt respect față de autoritățile române și vor ajuta mereu în orice fel”, a transmis avocatul celor doi. 

Percheziția care a făcut înconjurul lumii

Imaginile de la descinderea autorităților române în vila de lux din Voluntari a celor doi frați a apărut în tabloidul britanic Daily Mirror și citate de zeci de publicații internaționale, între care BBC și NBC News.

Anchetatorii au găsit mai multe arme albe, un pistol, sume mari de bani și mașini de lux.

Nici decorațiunile excentrice nu lipseau din casa celor doi frați milionari. În imagini apare o gorila confecționată din dolari, cât și un crocodil ce pare acoperit în pietre prețioase.

Pizza care l-a dat de gol

Pe rețelele de socializare circulă informația conform căreia o greșeală a fostului kickboxer Andrew Tate a condus la arestarea sa.

Pe fondul unui schimb de replici cu activista pentru mediu Greta Thunberg, Andrew Tate a postat un videoclip în care apar două cutii de pizza de la un brand local. Anchetatorii ar fi înțeles astfel că Tate se află în România, notează RMC Sport.

Cu toate acestea, este greu de crezut că acesta ar fi cazul, scrie și BBC, anchetatorii având deja un mandat de percheziție.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii