Monday, November 25, 2024
Jurnalism corect


🇷🇴 Prezență vot alegeri prezidențiale click

FOTO Secția ATI a Spitalului Militar din Otopeni devine operațională/ Comandant: Aici există și puțin suflet, altfel nu poți obține așa ceva

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 26 aprilie 2020 Etichete: , ,

La începutul săptămânii viitoare, Secția ATI a Spitalului Militar Rol 2 din Otopeni devine operațională. Din campusul medico-militar, au mai fost externați, vineri, încă șase pacienți vindecați de Covid-19. Spitalul a fost deschis la finalul lunii martie și este dotat, printre altele, cu unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare și zonă de contaminare.

Comandantul Spitalul Militar Central, Florentina Ioniță-Radu, a declarat că au fost aduse paturile de terapie intensivă și, de asemenea, ventilatoarele și injectomatele.

„Suntem foarte bucuroși că s-a terminat amenajarea spațiului și am putut face și dotarea. Cele 24 de paturi sunt paturi de terapie intensivă speciale, de asemenea, sunt și ventilatoarele aduse și injectomatele, s-a reușit tragerea gazelor medicinale în aceste rezerve care nu aveau această destinație, a fost un efort deosebit din partea Institutului Ana Aslan și în special a doamnei manager pe care o felicit pentru ceea ce a putut să facă.

De asemenea, a fost un efort deosebit și din partea Spitalului Militar Central pentru că s-a reușit achiziționarea acestor echipamente pentru ATI care permit ca pentru pacienții care vor fi internați aici să se asigure un act medical de înaltă calitate care u va fi cu nimic deosebit de actul militar care se întâmplă în Spitalul Militar Central”, a declarat Ioniță.

Aceasta a mai precizat că în cadrul spitalului se acordă o atenție deosebită curățeniei, iar în fiecare salon există un aparat special pentru sterilizarea și purificarea aerului. Medicul militar susține că totul a fost posibil cu ajutorul resursei umane, care a pus suflet în acest proiect.

„Este foarte importantă resursa umană, pentru că nu poți să faci act medical de calitate dacă nu ai oameni bine pregătiți, antrenați și care să dorească să facă acest lucru, pentru că aici vor fi oameni gravi bolnavi de Covid-19 și vreau să remarcați că medicii, asistentele medicale au venit cu drag să își desfășoare aici activitatea.

Spitalul Militar Central nu este un spital suport Covid-19, este un spital regional, ca urmare noi vom intra în ultima etapă, dar cu toate acestea personalul din Spitalul Militar Central a venit cu drag să își desfășoare aici activitatea și faptul că lucrurile arată acum așa este că ei au pus suflet. Aici există și puțin suflet, altfel nu poți obține așa ceva”, a mai declarat Florentina Ioniță.

La rândul său, comandantul Spitalului Militar Rol 2, Florea Costea, a anunțat că în cursul săptămânii trecute au fost externați șase pacienți vindecați de Covid-19.

„Ne-am externat șase pacienți până acum, dar greul bătăliei în aceste locuri se vor ține aici, în spațiile de terapie intensivă, unde vor fi internați cei mai grav pacienți dar și cei mai virtuoși medici aici vor lucra, iar eu ca și comandat mă simt în siguranță, știind că o să am o secție de ATI în care va lucra un personal cu o așa pregătire profesională”, a declarat comandantul unității spitalicești.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW