Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


FOTO IGSU, dotat cu autospeciale și autoplatforme noi. Valoarea achiziției ajunge la 8 milioane de euro

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 17 martie 2022

12 autospeciale pirotehnice și 6 autoplatforme pentru salvare de la înălțime achiziționate prin programul VIZIUNE 2020 au intrat joi, 17 martie, în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU). Valoarea totală a achiziției se ridică la aproximativ 8,43 de milioane de euro. 

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a fost prezent la evenimentul de recepție a celor 18 vehicule intrate în dotarea IGSU.

„Voi fi întotdeauna un susținător al demersurilor menite sa eficientizeze activitatea de protecție civilă. (…) Prin astfel de investiţii, cei mai câştigaţi sunt cetăţenii şi comunităţile noastre. Beneficiile sunt imense şi se traduc prin creşterea gradului de protecţie în caz de dezastre, ca urmare a eficientizării capacităţii de răspuns a structurilor de intervenţie”, a spus Lucian Bode, citat într-un comunicat transmis de MAI.

Cum vor fi folosite cele 18 vehicule din dotarea IGSU

Autospecialele pirotehnice urmează să fie folosite pentru transportul și distrugerea munițiilor rămase neexplodate din conflictele armate și în activități de distrugere cu ajutorul explozivului a blocajelor de pe căile de comunicații sau rețelele de utilități publice, conform MAI.

Valoarea unei autospeciale, complet echipată, este de aproximativ 270.000 euro.

Cele șase autoplatforme permit intervenția pompierilor pentru salvarea persoanelor de la înălțimea de 45 de metri și a celor rămase captive pe ape sau sub nivelul solului, până la adâncimea de 8,2 m. Totodată, camera din dotarea autospecialei permite monitorizarea intervenției în timp real, din dispecerat.

Valoarea unui astfel de mijloc tehnic este de 865.000 de euro.

Sursă foto: MAI

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *