Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Fostul trezorier PSD, condamnat la 6 ani de închisoare pentru excursiile pe banii din subvenții / Decizia nu este definitivă

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 5 septembrie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Fostul trezorier al Partidului Social Democrat (PSD), Mircea Drăghici, a fost condamnat luni, 5 septembrie, de Tribunalul București la 6 ani de închisoare, în dosarul în care a fost acuzat că a folosit peste 500.000 de lei din banii partidului pentru a plăti excursii în zone turistice exotice. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 10 zile.

Pe 1 iulie 2021, Mircea Drăghici fusese condamnat la 5 ani de închisoare de Înalta Curte de Casație și Justiție, fiind acuzat de două fapte de delapidare și de utilizarea subvențiilor acordate unui partid în alte scopuri. Fostul trezorier PSD a ispășit un an din pedeapsă.

În luna iunie a acestui an, Direcția Națională Anticorupție anunța că procurorii au semnat un acord de recunoaștere a vinovăției într-un alt dosar, în care Drăghici a acceptat să fie condamnat la 2 ani de închisoare, pe lângă cei pe care trebuia să îi execute inițial prin pedeapsa Înaltei Curți. Detalii aici.

Astfel, dacă decizia rămâne definitivă în urma apelului, fostul trezorier PSD ar urma să iasă din închisoare în anul 2028. În plus, în următorii 9 ani i-au fost interzise drepturile „de a fi ales în autoritățile publice sau în oricare alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii (trezorier partid politic) și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public”.

Acuzațiile DNA

DNA susține că, între 10 aprilie 2017 și 22 mai 2018, Mircea Drăghici ar fi folosit 550.522 lei din conturile PSD pentru a achita „unele cheltuieli ocazionate de deplasarea și/sau cazarea în destinații turistice exotice a sa și a altor persoane”. 231.040 lei ar fi reprezentat o parte dintre subvențiile acordate PSD de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Republica Dominicană, Singapore, Bali, Mamaia sau Tenerife sunt o parte dintre locurile alese de membri ai Partidului Social Democrat pentru a organiza excursii din banii obținuți de la stat, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA. Detalii aici.

Sursă foto: Mircea Draghici / Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW