Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


DNA: Fostul trezorier PSD, excursii în zone exotice pe banii partidului / Drăghici a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 29 iunie 2022

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au anunțat miercuri, 29 iunie, că au semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu fostul trezorier al Partidului Social Democrat (PSD), Mircea Drăghici, acuzat că ar fi folosit peste 500.000 de lei pentru a plăti excursii în zone turistice exotice.

Mircea Drăghici este acuzat de utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate și delapidare, în formă continuată. Dosarul a fost trimis la Tribunalul București.

Fostul trezorier PSD a acceptat să fie condamnat la 6 ani de închisoare cu executare și să îi fie interzise, pe parcursul a 9 ani, drepturile: „de a fi ales în autoritățile publice sau în oricare alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii (trezorier partid politic) și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public”, susțin procurorii DNA. 

Reamintim că, pe 1 iulie 2021, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru fapte similare.

Acuzațiile DNA

DNA susține că, între 10 aprilie 2017 și 22 mai 2018, Mircea Drăghici ar fi folosit 550.522 lei din conturile PSD pentru a achita „unele cheltuieli ocazionate de deplasarea și/sau cazarea în destinații turistice exotice a sa și a altor persoane”. 231.040 lei ar fi reprezentat o parte dintre subvențiile acordate PSD de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Pe parcursul urmăririi penale s-au depus într-un cont deschis de ANABI pe numele inculpatului, sumele reprezentate de paguba cauzată și cheltuielile judiciare efectuate în etapa urmăririi penale, fiind dispuse măsuri asiguratorii pe acele sume de către procurorii DNA”, se arată în comunicatul procurorilor DNA. 

CITEȘTE ȘI: Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, şi fostul preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu, achitați în dosarul contractelor de consultanță

Sursă foto: Mircea Drăghici / Facebook

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: mainnews.ro/dna-fostul-trezorier-psd-excursii-in-zone-exotice-pe-banii-partidului-draghici-a-semnat-un-acord-de-recunoastere-a-vinovatiei/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW