Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Fostul șef al ANRE, Niculae Havrileț, trimis în judecată de DNA

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 12 august 2024

Niculae Havrileț, fost șef al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei și secretar de stat în Ministerul Economiei, a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție, la sfârșitul lunii iulie, relatează G4Media.ro

Havrileț este acuzat de DNA că, atât în intervalul de 5 ani de la încheierea mandatului de director al ANRE, cât și concomitent, dar și după mandatul din perioada 2019-2021 de secretar de stat pe domeniul Energie din Ministerul Economiei, a ocupat în mod ilegal mai multe funcții în cadrul a trei societăți care activează în același domeniu al Energiei: Electrica, Distribuție Energie Electrică România și OMV Petrom.

Astfel, în 2019, Havrileț a fost membru în Consiliul de Administrație de la Electrica, între 2021 și 2022 – director general la Distribuție Energie Electrică România, iar între 2020 și 2024 – membru al Consiliului de Supraveghere, membru al Comitetului de Audit și membru al Comitetului Prezidențial și de Nominalizare la OMV Petrom.

Potrivit procurorilor, în perioada în care a ocupat aceste funcții, Havrileț a încasat venituri de 1,19 milioane lei. Suma reprezintă prejudiciul calculat în acest dosar.

În februarie 2024, în timpul cercetării penale din acest dosar, Havrileț a renunţat la mandatul de membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, post pe care îl ocupa din martie 2020. Anunțul a fost făcut de OMV la Bursa de Valori București, fără a exista și vreo motivare a acestui gest.

Comentarii