Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Fostul premier al Japoniei, împușcat în timpul unui eveniment electoral, a încetat din viață

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 8 iulie 2022

UPDATETransmitem condoleanțe familiei fostului prim-ministru Shinzo Abe și cetățenilor niponi pentru tragica pierdere. A fost un apărător puternic al democrației și un prieten adevărat”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

UPDATE Fostul premier japonez Shinzo Abe a încetat din viaţă vineri, la vârsta de 67 de ani.

UPDATE Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj fostului prim-ministru al Japoniei, Shinzo Abe.

„Condamn cu tărie atacul armat asupra fostului prim-ministru japonez Shinzo Abe. În aceste momente dificile, gândurile și rugăciune noastre se îndreaptă spre el, familia lui și cetățenii Japoniei”, a fost mesajul președintelui.

UPDATE Fostul lider japonez Shinzo Abe este în stare critică, după ce a fost împuşcat vineri dimineaţă, a declarat premierul Fumio Kishida. El este supus unui tratament de urgenţă, a precizat Kishida, adăugând că medicii se luptă pentru a-i salva viaţa lui Shinzo Abe.

O astfel de faptă este neiertat”, a continuat Fumio Kishida, referindu-se la cel care l-a împuşcat pe Abe.

Știrea inițială

Fostul premier japonez, Shinzo Abe, a fost împuşcat vineri, 8 iulie, în timpul desfășurării unui eveniment din oraşul Nara, relatează BBC.

Abe a fost împuşcat de două ori, iar al doilea foc de armă l-a atins în spate, făcându-l să cadă la pământ. Atacatorul său a fost arestat.

Fostul guvernator Yoichi Masuzoe a transmis într-un tweet că Shinzo Abe se află în stop cardiorespirator, fiind transportat la spital.

Termenul este adesea folosit înainte ca un deces să fie confirmat oficial în Japonia, precizează BBC.

Sursa foto: cdn-japantimes.com

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/fostul-premier-al-japoniei-shinzo-abe-impuscat-in-timpul-unui-eveniment-electoral/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *