Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Apărării, despre expulzarea diplomatului rus: A fost o activitate foarte bine documentată. Procedura se aplică și nu se comentează

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 28 aprilie 2021

Nicolae Ciucă a afirmat, referitor la expulzarea lui Alexey Grishaev, adjunctul atașatului militar din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, că activitatea a fost „foarte bine” documentată și că procedura se aplică, nu se comentează. 

A fost o activitate care a fost foarte bine documentată, am avizat această procedură și este o procedură care se aplică și nu se comentează. Nu este legată de celelalte activități similare care au fost desfășurate de celelalte țări din vecinătatea noastră”, a spus Nicolae Ciucă, într-un interviu acordat Realitatea Plus.

Ministrul Apărării a precizat că toate structurile cu atribuții în domeniul securității naționale contribuie în astfel de cazuri, întrebat dacă serviciul secret al Armatei a fost implicat în expulzarea diplomatului rus.

Alexey Grishaev, expulzat din România

Ministerul Afacerilor Externe l-a declarat luni persona non grata pe Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a domnului Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, având în vedere că activitățile și acțiunile sale contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961”, se arată în comunicatul transmis de diplomația română.

Alexey Grishaev se afla la post în România din septembrie 2018.

Decizia i-a fost comunicată de ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, lui Valery Kuzmin, ambasadorul Federației Ruse la București.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Reacția oficialilor ruși, după ce adjunctul atașatului militar a fost declarat persona non grata: Decizia este fără îndoială neprietenoasă

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on to that Topic: mainnews.ro/ministrul-apararii-despre-expulzarea-diplomatului-rus-a-fost-o-activitate-foarte-bine-documentata-procedura-se-aplica-si-nu-se-comenteaza/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More Info here to that Topic: mainnews.ro/ministrul-apararii-despre-expulzarea-diplomatului-rus-a-fost-o-activitate-foarte-bine-documentata-procedura-se-aplica-si-nu-se-comenteaza/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *