Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Coronavirus | Regatul Unit, în recesiune. Spania, cele mai multe cazuri. Situația pe glob

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 12 august 2020 Etichete: , , ,

În condițiile în care în România numărul cazurilor de coronavirus crește zilnic, miercuri fiind anunțate 1.415 cazuri noi, un record negativ pentru țara noastră, nici situația la nivel global nu arată prea bine.

În data de 11 august, de exemplu, țara din Europa care a raportat cele mai multe cazuri a fost Rusia, având 4.945 de îmbolnăviri de COVID-19, urmată de Spania, cu 3.632 de cazuri raportate, Franța, cu 1.397, iar locul patru în acest clasament negativ fiind ocupat de România, cu 1.215 cazuri.

Spania a raportat în data de 10 august o medie de 4.923 de noi cazuri zilnice, în ultimele 7 zile, număr care este mai mare decât cel raportat de Germania, Franța, Italia și Regatul Unit la un loc.

De altfel, Germania și-a extins avertismentele împotriva călătoriilor în scop turistic în Spania, clasificând Madrid și Țara Bascilor drept zone de risc.

Coronavirus a avut efecte negative și în economia Regatului Unit, după ce au fost luate toate măsurile de protecție a populației. Marea Britanie a intrat oficial în recesiune din cauza măsurilor luate între Aprilie și Iunie. Economia a suferit o scădere de 20,4% fata de primele trei luni ale acestui an.

Domeniul serviciilor, un domeniu care alimentează 80% din economia Marii Britanii, a avut cel mai mult de suferit în urma închiderii hotelurilor, restaurantelor sau a barurilor.

La nivel global, India, Brazilia și S.U.A raportează cele mai multe cazuri noi de COVID-19.

La data de 11 august, India a raportat 61,252 de îmbolnăviri, Brazilia a raportat 54,923 de cazuri noi, iar S.U.A a raportat cu 400 de cazuri mai puțin decât Brazilia, adică 54,519.

 

 

Sursă foto: The Independent

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com