Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Fostul director al Hexi Pharma, Miron Panaitescu, condamnat la cinci ani de închisoare, pentru spălare de bani

By Dragomir Georgiana , in Justitie , at 9 august 2023 Etichete: , , ,

Tribunalul București  l-a condamnat, miercuri, 9 august, pe Miron Panaitescu, complicele patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, la o pedeapsă de 5 ani și o lună de închisoare, potrivit minutei afișată pe portalul instanței. Panaitescu este acuzat de spălare de bani în formă continuată. Decizia nu este definitivă, poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare. 

Magistrații au decis să confiște de la Miron Panaitescu suma de 148.000 lei și 34.135 de euro. Firma Hexi Pharma a primit o amendă penală de 400.000 lei pentru evaziune fiscală în formă continuată și are sub sechestru judiciar mai multe utilaje, autoturisme și terenuri, pentru recuperarea prejudiciului.

Acuzațiile DNA în dosarul „Hexi Pharma 2”

Potrivit DNA, Miron Panaitescu, administrator în cadrul grupului Hexi Pharma și Dan Condrea, patron al companiei mai sus menționate, ar fi încheiat mai multe contracte fictive prin off-shore, în Cipru, cu scopul de a nu plăti taxele și impozitele în România. Prejudiciul calculat de procurori este de două milioane de euro.

După începerea scandalului, Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, compania acuzată că vindea dezinfectați  diluați spitalelor, a fost implicat într-un accident rutier în urma căruia a decedat.

Ulterior, procurorii Parchetului General au ajuns la concluzia că omul de afaceri și-a pus capăt zilelor.

“A intrat în coliziune (Dan Condrea, n.r.) cu obstacolul ca urmare a acțiunii conducătorului auto, care a schimbat direcția de deplasare rectilinie înspre marginea carosabilului, deși o atare manevră era evident că determină o stare de pericol grav și iminent, decesul reprezentând consecința unui act suicidal. (…)  Urmele de rulare evidențiate indică faptul că autoturismul și-a schimbat la un moment dat direcția de deplasare rectilinie, îndreptându-se spre marginea carosabilului, unde se aflau copaci. În zona în care a avut loc evenimentul rutier, la momentul respectiv, nu se aflau alte autovehicule în deplasare sau staționare”, au stabilit procurorii.

CITEȘTE ȘI: Inculpații din dosarul Hexi Pharma scapă de proces, ca urmare a prescripției. Ce despăgubiri trebuie sa plătească firma

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

 

 

Comentarii