Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Fostul candidat AUR la Primăria Giurgiu a cerut să fie reangajat la CNAIR, după ce a fost prins că și-a falsificat diploma de licență

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 21 august 2024

Bogdan Bratu, fost candidat din partea AUR pentru funcția de primar al municipiului Giurgiu, a dat în judecată Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru a fi reangajat, relatează Libertatea. El a fost concediat în anul 2022 din funcția de director al regionalei Craiova, după ce a fost prins că și-a falsificat diploma de licență.

Bratu a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat că, în perioada 2014-2021, ar fi indus și menținut în eroare compania de drumuri, după ce a depus la dosarul de angajare a unei diplome de licență emisă de Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, document de studii obținut fraudulos.

În decembrie 2022, Bogdan Bratu a scăpat de pedeapsa penală, după ce a intervenit prescripția faptelor. Cu toate acestea, instanța a decis să-l oblige să restituie toate veniturile pe care acesta le-a încasat fraudulos, adică aproape 1 milion de lei.

Asta nu l-a împiedicat însă să ceară să fie reangajat în funcția pe care a ocupat-o. Mai mult, notează Libertatea, Bratu a cerut și salariile neplătite de când a fost concediat și până în prezent.

Conform Libertatea, două instanțe de judecată, Tribunalul Giurgiu și Curtea de Apel București, au respins cererea prin care Bratu solicita reangajarea în CNAIR pe funcția din care a fost dat afară. Judecătorii au explicat că, atâta vreme cât diploma de facultate obținută în mod fraudulos în baza căreia s-a angajat în companie a fost anulată printr-o sentință penală, contractul de muncă a încetat de drept. În plus, conform legii, Bratu nu ar fi putut participa la concurs și nu s-ar fi putut angaja pe funcția de șef de agenție în lipsa unor studii de specialitate.

În club cu patronul firmei Gecor

În octombrie 2020, Newsweek a publicat înregistrări video în care Bogdan Bratu, pe atunci direct al DRDP Craiova, petrecea alături de George Cușă, patronul firmei Gecor. Acesta din urmă este  nașul de cununie al lui Gabi Bădălău, fiul lui Niculae Bădălău, fostul lider al PSD Giurgiu.

Potrivit sursei citate, una din firmele controlate de Cușă, Gecor Prod Construct 94 (fostă Gecor SRL până în 2016) figurează în Sistemul Electronic de Achiziții Publice cu peste 90 de contracte cu statul pentru asfaltări și deszăpeziri. Valoarea cumulată a contractelor câștigate depășește 128 milioane euro. Majoritatea contractelor au fost câștigate la Direcția Regională de Drumuri și Poduri București, inclusiv între anii 2013 și 2016, când această instituție a fost condusă de deputatul PSD Marian Mina, finul lui Niculae Bădălău.

Autoturisme de lux netrecute în declarația de avere

Cu toate că era un „biet” bugetar, Bogdan Bratu circula în timp ce conducea regionala Craiova a CNAIR cu autoturisme de lux. Potrivit unor imagini publicate de Newsweek, Bratu s-a afișat cu două autoturisme Mercedes ultimul răcnet, niciunul dintre ele nefiind trecut în declarația de avere. Când a fost întrebat despre proveniența acestora, el a susținut că unul i-ar aparține fostei soții, iar celălalt unui dealer auto din București.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW