Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Fost colaborator al patronului stației GPL de la Crevedia: Amestecau gaz între cisterne ca să vândă pentru maşini

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 30 august 2023 Etichete: , , ,

Un fost colaborator al companiei care deține stația GPL din Crevedia, implicată în tragedia din utimele zile, a susinut în cadrul unei intervenții telefonice la Antena 3, că angajații lui Ionuț Doldurea  amestecau  gazul de butelie cu propan pentru a-l vinde mai apoi ca fiind GPL pentru mașini, la un preț mult mai mare, aproape triplu, însă, acest lucru s-ar fi făcut preponderent noaptea sau în weekend, când autoritățile nu erau în control. 

În urmă cu doar o zi , Ionuț Doldurea menționa „că nu a autorizat” schimbul de gaz între cisterne.

„Gazul nu mergea în butelii pentru populație. De aia amestecau! (…) Gazul pentru populație are cifra octanică foarte mică, mai mult butan decât propan. Ca să vinzi la mașină, nu poți să vinzi gaz de butelie, de populație, amesteci cu un gaz mai puternic, cu propan mai mult. Ei făceau amestecul ăsta între cisterne. (…) Eu am aflat de ea pentru că am lucrat cu ei. În parcarea aia descărcau dintr-o cisternă în alta. Ei tot timpul descărcau, ei descărcau noaptea. Făceau mai mult sâmbăta și duminica. Vedeți că treaba asta (explozia, n.red.) a fost sâmbăta! Sâmbăta și duminica, atunci când nu sunt ISCTR-urile, nu sunt controale”, a menționat fostul colaborator al companiei care deținea stația GPL din Crevedia, pentru sursa citată.

Ionuț Doldurea susține că „așa a vrut Dumnezeu” și afirmă cu tărie că  nu a știut de schimbul gazului între cisterne

Ionuț Doldurea a declarat, pentru PRO TV,  că  nu și-a dat acordul pentru transferul de GPL dintr-o cisternă în alta. El a afirmat, potrivit sursei citate, că locul în care s-a produs explozia era un punct de lucru, dar nu se comercializa GPL către populație. Clădirea era destinată șoferilor, avea bucătărie și baie.

„Nu ne e clar. Dar în niciun caz nu a fost vorba de o țigară cum am auzit. Acolo nu era punct de lucru, nu se comercializa GPL către populație. Se închisese punctul de lucru cu vreo trei ani înainte. Acolo era o parcare și o clădire unde șoferii își făceau pauzele și dormeau și aveau bucătărie și baie.

Nu știu de așa ceva. Noi nu am încuviințat așa ceva(n.r. transferul de GPL dintr-o cisternă în alta)
Erau parcate cisternele. Din păcate, s-a întâmplat într-o sâmbătă, când era mai puțin de muncă și erau mai multe cisterne acolo, parcate. Dacă ar fi fost în timpul săptămânii, nu erau. Așa a vrut Dumnezeu! Sper să ne ierte!”, a declarat Ionuț Doldurea, potrivit sursei citate.

Schimbul de gaz între cisterne ar fi implicat măsuri sporite de siguranță, inclusiv împotriva incendiilor. Potrivit datelor publice, afișate de termene.ro, cifra de afaceri a firmei Flagas SRL în anul 2022 a fost de 595 de milioane de lei, iar profitul este în valoare de  32 de milioane de lei(n.r raport pe anul 2022) Potrivit autorităților, stația GPL din Crevedia ar fi continuat să funcționeze, chiar și după retragerea autorizației de mediu.Parchetul General și DNA au deschis anchete penale privind exploziile de la Crevedia, soldate cu doi morți și 56 de răniți.

CITEȘTE ȘI:  Primarul din Caracal, pictat alături de domnitorii Neagoie Basarab și Constantin Brâncoveanu/Psiholog: Poate și-a dorit să compenseze ceva administrativ, politic

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii