Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


Prima reacție a primarului din Crevedia, după exploziile de la stația GPL ilegală: Ce treabă avem noi? Nu s-a știut

By Dragomir Georgiana , in Politic Stirile zilei , at 29 august 2023 Etichete: , , , , ,

Primarul din Crevedia, Florin Petre, a avut prima reacție publică după explozia în care doi oameni au murit și alți 58 sunt grav răniți. Asaltat de reporteri, edilul s-a arătat iritat de faptul că este întrebat, dacă a cunoscut situația ilegală a stației GPL unde s-a produs tragedia. Mai mult decât atât, el a precizat că „localnicii din apropierea stației ar fi trebuit” să-l sesizeze. 

„Ce treabă aveam noi dacă noi am fost înștiințați că s-a oprit acea activitatea? Am văzut cu ochii noștri că ușa e închisă și nu mai circulă nimeni. Cei care sunt afectați sunt vecinii care locuiesc lângă stația GPL… Puteți să-i întrebați dacă vreunul dintre ei a făcut vreo sesizare. Dacă nu s-au făcut la primărie , nu s-a știut. Dacă s-a făcut la Poliție, trebuie verificat, sunt organe competente”, a declarat primarul Florin Petre, marți, 29 august, potrivit Hotnews.

Cauza exploziilor de la Crevedia sunt an chetate de DNA și de Parchetul General.Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița,  stația GPL din Crevedia unde s-au produs exploziile a fost  amendată de mai multe ori  și închisă încă din septembrie 2020, dar, cu toate acestea, continua să funcționeze. Localnicii afectați de exploziile de la Crevedia sunt cazați la Căminul Cultural din localitate și vor primi sprijin pentru refacerea caselor. Potrivit surselor Main News, sunt șapte locuințe distruse total în urma exploziilor, iar alte 11 afectate parțial.

Sursă foto: Facebook

 

Comentarii