Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu susține că măsurile antiCovid au fost respectate la congres

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 25 septembrie 2021 Etichete: , , ,

Congresul PNL din 25 septembrie a fost organizat bine, cu respectarea măsurilor antiCovid, a susținut premierul Florin Cîțu după ce a votat. El candidează împotriva actualului lider al PNL, Ludovic Orban, pentru funcția de lider al formațiunii.

„Toți au mască, toți respectă măsurile”, a subliniat Florin Cîțu, după ce a votat la Congres.

Jurnaliștii au arătat însă că o altă măsură importantă care trebuie respectată este cea a distanței. Din imaginile transmise de televizuni astăzi, se vede clar că delgații au participat în număr mare, iar aceștia chiar s-au înghesuit la pupitrele unde se împart buletinele de vot, fără să mai țină cont de distanța dintre ei.

„Sunt sigur că va fi distanță. Organizatorii vor spune cum au organizat acest congres. Eu vă spun că astăzi a fost organizat bine”, a punctat candidatul la funcția de șef al PNL.

În condițiile în care la Congresul PNL participă 5.000 de delegați, premierul Cîțu a fost întrebat de ce la evenimentele în aer liber au voie doar maximum 1.000 de participanți, potrivit hotărârii Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

„Acestea au fost propunerile celor de la CNSU. Le-am acceptat”, a răspuns Florin Cîțu.

Referitor la faptul că șeful CNSU este chiar premierul, Cîțu a spus că „propunerile vin de la specialiști”.

Rata de infectare a trecut azi pragul de 4

În context, precizăm și că incidența din București a trecut sâmbătă, 25 septembrie, de pragul de 4 cazuri la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că autoritățile au la dispoziție 48 de ore pentru a adopta noi măsuri de restricție, impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Critici de la PSD

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a criticat sâmbătă, 25 septembrie, din nou organizarea Congresului PNL. El îi acuză pe liberali că „și-au aranjat legile”, astfel încât evenimentul să poată avea loc, în ciuda faptul că numărul de cazuri noi de COVID-19 a crescut mult în ultimele zile.

„Dictatură, în cea mai pură formă a ei! La 1.000 de cazuri și 19 decese pe zi, au interzis celui mai mare partid din România să-și țină alegerile interne. În schimb, la aproape 8.000 de cazuri și 140 de decese pe zi, au aranjat legile pentru ca partidul prezidențial să-și țină mărețul congres.

Cinism și iresponsabilitate! Nimeni nu și-a permis să pună sănătatea și chiar viața românilor în pericol așa cum au făcut-o Iohannis, Cîțu, Orban și restul slugilor prezidențiale. Un veritabil atentat la siguranța națională!”, a scris sâmbătă, 25 septembrie, Marcel Ciolacu pe Facebook.

PSD a sesizat Poliția și Jandarmeria

Amintim că PSD a sesizat vineri, 24 septembrie, Poliția și Jandarmeria în legătură cu Congresul PNL de astăzi.

Partidul a sesizat Inspectoratul General al Poliției, Direcția Generală a Poliției Municipiului București, Departamentul pentru Situații de Urgență, Jandarmeria, Prefectura Capitalei și Poliția Locală a Municipiului București, „pentru a opri această flagrantă încălcare a legii și pentru a dispersa pe toți participanții la această manifestare iresponsabilă”.

De altfel, Marcel Ciolacu, a mai criticat și joi, 23 septembrie, decizia PNL de organizare în format fizic a Congresului, în pofida exploziei numărului de infectări cu SARS-CoV-2.

„Congresul PNL cu 5.000 de oameni într-o singură sală, deși infectările au explodat – este un afront uriaș la adresa românilor. (…) În România revine carantina, magazinele se închid din nou la ora 18.00 sau 20.00, iar Cîțu, Orban, Gorghiu și Rareș Bogdan au un singur gând: cum să numere voturile. Restul țării a reînceput să numere zilnic morții de COVID 19”, a scris atunci Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Ca idee, în ultimele patru zile, autoritățile au anunțat zilnic peste 7.000 de cazuri noi de coronavirus.

Context

Liberalii își aleg sâmbătă, 25 septembrie, viitorul președinte. Lupta se dă între actualul lider al PNL, Ludovic Orban, și premierul Florin Cîțu. Evenimentul are loc la Romexpo, unde sunt așteptați 5.000 de delegați. La congresul PNL a participat și președintele Klaus Iohannis, care a anunțat de curând că îl susține pe actualul premier.

Urmărește AICI LIVE, pe mainnews.ro, cele mai importante momente și declarații de la Congresul PNL. 

CITEȘTE ȘI Ultimele ore de negocieri în campania internă din PNL, ce spun taberele | Politolog: Cei care nu vor câștiga vor pleca

Vezi parcursul în politică al lui Florin Cîțu, economistul ajuns premier, dar și cel al lui Ludovic Orban, care se află la a treia confruntare cu un candidat susținut de Klaus Iohannis.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW