Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu critică organizarea Congresului PNL în format fizic: Este un afront uriaș la adresa românilor

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 23 septembrie 2021

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a criticat joi, 23 septembrie, decizia PNL de organizare în format fizic a Congresului, în pofida exploziei numărului de infectări cu SARS-CoV-2. 

„Congresul PNL cu 5.000 de oameni într-o singură sală, deși infectările au explodat – este un afront uriaș la adresa românilor. (…) În România revine carantina, magazinele se închid din nou la ora 18.00 sau 20.00, iar Cîțu, Orban, Gorghiu și Rareș Bogdan au un singur gând: cum să numere voturile. Restul țării a reînceput să numere zilnic morții de COVID 19”, a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

PSD – aliatul taberei Cîțu în Parlament

Criticile adresate de Marcel Ciolacu survin în ciuda faptului că PSD, alături de parlamentarii PNL aflați de partea lui Florin Cîțu, a împiedicat stabilirea calendarului pentru votarea moțiunii de cenzură depusă de USR și AUR. Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dâncu, a recunoscut că social-democrații nu au niciun interes pentru demiterea Guvernului Cîțu, a cărui popularitate s-a erodat puternic în ultimele luni.

Liberalii își vor alege președintele la Romexpo

Congresul PNL ar trebui să se desfășoare sâmbătă, 25 septembrie, în incita Romexpo cu participarea a 5.000 de delegați liberali din teritoriu.

Potrivit unei Hotărâri adoptate de Guvern, dacă rata de incidență depășește pragul de 3 la mie, în sălile de spectacole se pot desfășura evenimente cu participarea publicului până la 50% din capacitate, cu condiția ca participanții să prezinte certificatul digital și să poarte mască pe protecție pe întreaga durată.

Pavilionul central de la Romexpo are o suprafață de 15.247 mp și 3.000 – 6.000 de locuri. Dacă este să ne raportăm la capacitatea sălii pe scaune, legal la eveniment ar putea participa până la 3.000 de persoane, însă liberalii au o altă interpretare.

Într-o declarație făcută Mainnews.ro, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău a explicat că evenimentul poate avea loc, chiar și în situația în care s-a depășit pragul de incidență, ținând cont de suprafața totală a sălii, care în opinia sa ar permite peste 7.000 de persoane. Într-adevăr, prin Hotărârea de Guvern se permite organizarea evenimentelor private, cum sunt nunțile și botezurile, cu asigurarea unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare participant, însă aici limita este de 200 de persoane.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW