Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu: România susține cu tărie combaterea tuturor formelor de discriminare, a discursului instigator la ură și a antisemitismului

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 27 ianuarie 2021

Premierul Florin Cîțu este de părere că, în perioada pe care o traversăm, marcată de propagarea teoriilor conspiraționiste, a antisemitismului și a intoleranței, este necesar să transmitem un apel la acțiune pentru combaterea tuturor formelor de discriminare și a discursului instigator la ură. 

27 ianuarie reprezintă o zi cu o deosebită semnificație simbolică, de comemorare și de omagiere a victimelor tragicelor evenimente din timpul celui de-al Doilea Război Mondial și de marcare, anul acesta, a 76 de ani de la eliberarea prizonierilor din lagărul de la Auschwitz-Birkenau. Însă, în perioada pe care o traversăm, marcată de o proliferare a teoriilor conspiraționiste, a antisemitismului și a intoleranței, nu este suficient doar să cinstim memoria victimelor Holocaustului și să ne amintim de acestea, ci este cu atât mai mult necesar să transmitem un apel la acțiune. România susține cu tărie combaterea tuturor formelor de discriminare și a tuturor modalităților de propagare a acestora, a discursului instigator la ură și a antisemitismului”, a scris Florin Cîțu, într-un mesaj postat pe Facebook cu ocazia Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

CITEȘTE ȘI: Mesajul lui Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Internationale de Comemorare a Victimelor Holocaustului: Să nu trăim cu iluzia că răul ne poate ocoli

Prim-ministrul a precizat că România pregătește Strategia națională pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură.

Exercitarea Președinției Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului, adoptarea, în 2018, a unei legi speciale pentru combaterea antisemitismului, pregătirea unei Strategii naționale pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură reprezintă doar o parte a preocupărilor semnificative ale țării noastre pentru ocrotirea valorilor unei societăți democratice, a drepturilor și libertăților fundamentale ale fiecăruia dintre noi. Să nu uităm niciodată să ne exprimăm cu tărie și cu fermitate împotriva intoleranței și a discriminării, ori de câte ori și oriunde ar apărea acestea”, a adăugat prim-ministrul.
Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *