Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Nou șef la Administrația Națională a Penitenciarelor. Cristian Pleşă a fost înlocuit cu Tiberiu Ungureanu

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 9 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Comisarul Cristian Pleșă a fost înlocuit din funcția de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) , conform unui anunț al ministerul Justiției. Cătălin Predoiu a semnat, luni, ordinul de împuternicire pentru acest post a comisarului-șef de poliţie penitenciară, Tiberiu Ungureanu.

Tiberiu Ungureanu va fi directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) timp de un an.

Provocările aflate în fața Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sunt foarte mari din perspectiva reducerii supra-aglomerării şi a condiţiilor de detenţie, respectării drepturilor omului şi securităţii cetăţenilor, inclusiv din perspectiva problematicii condamnărilor suferite de România la CEDO din cauzele indicate mai sus. Acest context reclamă un management energic, profesionist şi orientat pe rezultate, în condiţii de stres financiar şi instituţional, în condiţiile unei presiuni de timp care ţine de aşteptările cetăţenilor. Îmi exprim încrederea şi aşteptările ca proaspătul director împuternicit să facă faţă acestor aşteptări, graţie experienţei sale îndelungate în sistemul penitenciar şi a expertizei acumulate, atât în calitate de manager de penitenciar, cât şi de manager de sistem. Sunt, de asemenea, încrezător că va exista o colaborare loială şi onestă din partea managementului ANP faţă de Ministerul Justiţiei, în cadrul atribuţiilor legale ale fiecărei instituţii„, a declarat ministrul Justiţiei, domnul Cătălin Predoiu.

În acest moment, comisarul șef de poliție penitenciară Tiberiu Firinel Ungureanu este directorul Penitenciarului Marginei, de unde, conform declarației de avere, încasa un salariu de 100 024 lei pe an, adică de 8 335 lei pe lună.

Comisarul a mai fost numit director general al ANP în anul 2009.

Tiberiu Ungureanu a fost şef al Direcţiei pentru Prevenirea Criminalităţii în Mediul Penitenciar. Comisarul a avut acces în arhiva Serviciul Independent pentru Protecție și Anticorupție (SIPA), fostul serviciu secret al Ministerului Justiției.

sursa foto: Dreams Time

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *