Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu: Legea Bugetului este finalizată. Deficitul va fi de 7-7,1%

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 8 februarie 2021

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat luni că bugetul național pe anul 2021 a fost finalizat și că va fi pus în zilele următoare în dezbatere publică.

Legea bugetului este finalizată și va fi lansată în dezbatere publică mâine sau poimâine(n.r. marți sau miercuri). Am avut câteva amendamente de lămurit cu partenerii din coaliție(…)Deficitul va fi de 7% sau 7,1%”, a declarat Florin Cîțu, în cadrul unei conferințe de presă la sediul PNL.

În plus, premierul a precizat că sporurile bugetarilor vor fi plafonate până când o să apară legea Salarizării, ce ar urma să lege sporurile de performanță.

Am descoperit sporuri despre care nu știam că există, cea mai importantă prevedere din legea salarizării va fi legată de introducerea criteriilor de performanță. Un exemplu îl reprezintă sporurilor pentru condițiile vătămătoare, acestea însemnă lucruri pe care noi le facem în fiecare zi. Să scrii la calculator e un spor vătămător. Vor dispărea aceste sporuri. Sporurile sunt bune, reprezintă o motivație, dar când sunt legate de criterii de performanță, nu când stau în pixul managerului și sunt date fără niciun fel de criteriu, fără respectarea unor norme”, declara Florin Cîțu pe această temă la finalul ședinței de Guvern de vineri.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *