Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: Legea pentru redeschiderea piețelor nu a ajuns la mine / Marcel Ciolacu: Iohannis minte din nou

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 30 noiembrie 2020

Marcel Ciolacu susține că președintele Klaus Iohannis minte atunci când spune că legea privind redeschiderea piețelor nu a ajuns la promulgare. Liderul Camerei Deputaților arată că actul normativ a fost trimis la Palatul Cotroceni pe 12 noiembrie. 

Iohannis minte din nou! Legea cu deschiderea piețelor este trimisă la promulgare de aproape 20 de zile! Să îl ajutăm pe Iohannis să se documenteze! A mințit cu vaccinul, a mințit cu infectările și acum minte și cu piețele!!!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Iohannis minte din nou! Legea cu deschiderea piețelor este trimisă la promulgare de aproape 20 de zile! Să îl ajutăm pe…

Publicată de Marcel Ciolacu pe Luni, 30 noiembrie 2020

Proiectul de lege ar fi fost trimis spre promulgare în data de 12 noiembrie, potrivit site-ului Camerei Deputaților.

CITEȘTE ȘI: Klaus Iohannis: Este posibil să avem un vaccin sau două disponibile la începutul anului / Îi invit pe români să meargă în număr mare la vot

Reacția lui Marcel Ciolacu vine după ce Klaus Iohannis a fost întrebat, luni, dacă se gândește să promulge legea pentru redeschiderea piețelor.

Legea pentru redeschiderea piețelor nu a ajuns la mine. Dacă aveți, mai departe, alte întrebări…”, a răspuns Klaus Iohannis.

CONTEXT

Camera Deputaților a adoptat, pe 10 noiembrie, proiectul de lege care aprobă OUG 78/2020, ce conține amendamentul lui Marcel Ciolacu și al senatorului PSD Daniel Zamfir, prin care închiderea piețelor nu este permisă.

Pe durata stării de alertă, piețele agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante, talciocurile, așa cm sunt definite potrivit art. 7 alin. 1 din „Hotărârea Guvernului nr. 384/2004, privind exercitarea comerțului cu produse și servicii de piață în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare”, își vor continua activitatea, cu respectarea restricțiilor referitoare la distanțarea socială și a măsurilor de protecție sanitară”, este amendamentul propus de Daniel Zamfir și Marcel Ciolacu.

Ulterior, PNL a atacat proiectul de lege la CCR.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *