Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Firea îi cere ministrului Sănătății ca pacienții cu COVID-19 care nu au simptome să nu mai fie internați

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 24 mai 2020 Etichete: ,

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, i-a solicitat duminică ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, ca persoanele infectate cu coronavirus asimptomatice să nu mai fie internate în unitățile sanitare.

Edilul a argumentat că ideea i-a venit după ce a primit solicitări din partea persoanelor care doreau să se testeze prin programul Primăriei Capitalei.

„Ne-au sunat oameni să ne întrebe dacă nu se poate ca rezultatul testelor să ajungă doar la ei și nu și la DSP. Oamenii voiau să știe cum se poate proceda ca dacă ies pozitivi rezultatul să fie comunicat doar persoanei. Poate că nu ar fi rău ca Ministerul Sănătății să analizeze cu epidemiologii dacă nu s-ar putea ca și în țara noastră să se aplice modelul din Germania, unde pe o declarație pe proprie răspundere persoanele infectate să rămână acasă. Poate în acest fel populația ar fi și mai dornică să se testeze și nu ar mai fi această reticență că urmează internarea”, a declarat Gabriela Firea.

Primăria Capitalei a organizat un program de testare gratuită pentru COVID-19 a 11.000 de persoane asimptomatice. Înscrierile se fac începând de vineri prin intermediul unui portal on-line.

CITEȘTE ȘI: Probleme la înscrierea în programul “Testăm pentru București”

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *