Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


O asociație de procurori solicită CSM amânarea discutării tuturor punctelor care vizează SIIJ, până la o decizie a CJUE

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 15 octombrie 2019 Etichete: ,

Asociația „Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” solicită, din nou, amânarea discutării tuturor punctelor care vizează Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), până la o decizie a CJUE.

„In data de 15 octombrie 2019 AMASP a solicitat membrilor CSM amanarea discutarii punctelor de pe ordinea de zi care vizeaza activitatea SIIJ. In scrisoarea transmisa AMASP a aratat ca activitatea acestei sectii de parchet este influentata in mod direct de decizia pe care CJUE urmeaza sa o pronunte, fiind astfel necesara prorogarea discutiilor”, potrivit AMASP.

Pe ordinea de zi a ședinței plenului CSM se regăsesc cele trei puncte care vizează activitatea SIIJ:

– validarea rezultatelor concursului pentru numirea procurorilor cu funcţii de execuţie din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, desfăşurat în perioada 11 aprilie – 15 iunie 2019 şi numirea în funcţie a candidaţilor declaraţi admişi

– validarea rezultatelor concursului pentru numirea procurorului şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, organizat în perioada 15 mai – 18 iunie 2019 şi numirea candidatului admis în funcţia de procuror şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie

– organizarea concursului pentru numirea procurorilor cu funcţii de execuţie din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

A șaptea încercare pentru validarea Adinei Florea la conducerea SIIJ

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) încearcă pentru a șaptea oară, marți, să o valideze pe Adina Florea la conducerea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție.

Anterior, mai mulți membri ai Consiliului au boicotat ședințele, astfel că Adina Florea nu a putut fi numită. Ultima încercare, din 8 octombrie, a eșuat, pentru că ședința nu a întrunit cvorumul necesar. Din cei 19 membri, au fost prezenți doar 13. Mai mulți procurori au participat la o altă întâlnire, desfășurată la Parchetul General. Președintele CSM a acuzat procurorul general interimar că sabotează ședința.

„Am văzut semnalele date de ministrul Justiţiei pe marginea şedinţei de astăzi. Nu pot să nu constat această stranie coincidenţă. Ministrul Justiţiei dă un semnal, iar procurorul general al României suprapune activităţi la sediul Parchetului General (..) .Nu mă feresc să spun că suntem în faţa unei situaţii de coordonare în blocarea activităţii şedinţelor de Plen”, a declarat, atunci, Savonea.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *