Thursday, September 29, 2022
Jurnalism corect


Finanţarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica a fost diminuată cu 30 de milioane de lei

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 21 octombrie 2021

Bugetul Primăriei Sectorului 2 a fost rectificat joi, 21 octombrie. Astfel, a fost diminuată finanțarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica cu 30 de milioane de lei. În schimb, a fost suplimentată reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe cu aproape 40 de milioane de lei.

„Preţurile la materialele de construcţie au explodat şi trebuie să ne ajustăm la realitatea existentă a zilelor noastre. Odată cu creşterea preţurilor la energie, au crescut şi preţurile materialelor de construcţie nu doar în Sectorul 2, ci în toată ţara, în acest sens, Guvernul dând o OUG care să permită ajustarea preţurilor. Din aceste motive cumulate, Trustul de Clădiri Metropolitane (TCM) a executat lucrările la suprafaţă şi cele de utilităţi, nu a făcut o cerere de decontare către Primăria Sectorului 2, drept urmare aceşti bani nu au fost accesaţi până acum.

În paralel, cei de la BEI, ţinând cont şi de turbulenţele existente, ne-au cerut să demonstrăm bonitate financiară, să demonstrăm că avem în buget bani inclusiv pentru anul viitor, cota parte a bugetului local. Chiar dacă aceşti bani nu vor fi cheltuiţi probabil anul acesta, ca o precondiţie de efectuare a tragerii de 100 de milioane de lei de la BEI, a trebuit să punem în buget aceşti bani. Deci, practic este o tehnicalitate în acest moment, nu cred că vom cheltui cei 40 de milioane de lei, care se duc acum la blocuri, nu cred că vom putea să-i cheltuim (…), dar este o tehnicalitate de care avem nevoie, pentru a demonstra bonitate către BEI” a explicat primarul Radu Mihaiu, citat de Agerpres.

Citește și:

Nicușor Dan a anunțat un nou termen pentru finalizarea Pasajului Doamna Ghica

Trustul de Clădiri Metropolitane a reluat lucrările la Pasajul Doamna Ghica

Pasajul Doamna Ghica: Nicușor Dan și Radu Mihaiu au semnat contractul pentru ca Primăria Sectorului 2 să poată finanța lucrările

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW