Sunday, November 28, 2021
Jurnalism corect


Nicușor Dan a anunțat un nou termen pentru finalizarea Pasajului Doamna Ghica

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 23 iulie 2021

Lucrările la Pasajul Doamna Ghica ar urma să fie finalizate anul viitor, în condițiile în care noua conducere a Trustului de Clădiri Metropolitane a reluat procedura de achiziție a tablierului metalic, a anunțat vineri primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

„Am venit să văd stadiul lucrărilor la Doamna Ghica. Lucrările au început acum câteva zile. Ştiu că au fost toate aceste luni în care şantierul nu a funcţionat, a fost un coşmar pentru locuitorii care au avut de traversat această zonă. Fosta administraţie ştia din 2019 că o să urmeze un blocaj financiar şi totuşi s-a lansat în aventura asta. La momentul în care s-au blocat conturile şi, deci, implicit şantierul, lucrările erau la 48% executate şi 37% plătite. Între timp am reuşit să deblocăm conturile, adică să putem să plătim investiţii. Între timp am plătit restul de plată către antreprenor. În luna iunie am semnat un acord, după cum ştiţi, cu Primăria Sectorului 2, prin care noi, Primăria Capitalei, punem 110 milioane de lei şi Primăria Sectorului 2 pune 30 de milioane de lei. În felul acesta, avem perspectiva să terminăm această lucrare. În această toamnă vom reuşi să avem două benzi pe sens, adică să revenim la ce era înainte ca acest şantier să fie pornit: să avem două benzi pe sens pe toate laturile acestei intersecţii. Procedura de achiziţii a tablierului metalic a fost declanşată, o să avem îl avem în primăvara anului viitor şi la sfârşitul anului viitor o să avem întreaga lucrare terminată. A intervenit un eveniment şi primarul sectorului 2 nu a putut să fie prezent azi, însă vreau să vă asigur că colaborarea cu domnia sa este extrem de bună pe acest subiect şi pe alte subiecte care vizează viaţa bucureştenilor”, a declarat Nicușor Dan, într-o conferință de presă susținută pe șantierul Pasajului Doamna Ghica.

Context

Cu toate că ar fi trebuit finalizat, conform contractului, până pe 16 august 2020, lucrările la Pasajul Doamna Ghica se află într-un stadiu de aproximativ 50%Valoarea totală a contractului încheiat cu Trustul de Clădiri Metropolitane este de 130,94 milioane lei (TVA inclus).

În bugetul aprobat de Consiliul General a fost prevăzută suma de 39 milioane lei pentru acest proiect. La această sumă se vor adăuga alte 30 milioane lei, suma prevăzută în bugetul Primăriei Sectorului 2.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW