Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Finanțare de 1,6 miliarde de lei pentru reabilitarea rețelei de termoficare din București. Nicușor Dan a semnat contractul

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 10 noiembrie 2020

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a semnat marți contractul de finanțare europeană pentru reabilitarea a 210 km din rețeaua de termoficare a orașului, suma alocată fiind de 1,6 miliarde de lei, din care 1,3 miliarde reprezintă fonduri nerambursabile.

„Semnăm azi contractul de finanțare pentru reabilitarea rețelei de termoficare. Este vorba despre un contract de finanțare cu Ministerul Fondurilor Europene, pentru reabilitarea a 210 km, rețea principală din cei 954 de kilometri pe care întreaga rețea îi are, adică 22%. 

Din 2016 până în 2020 numărul de avarii în rețeaua de termoficare a crescut de la 420 la 1.300, pierderea pe eficiența pe energie termică a crescut cu 5% și a crescut considerabil cantitatea de apă care să fie introdusă în rețea. Prin lucrările pe care le vom demara imediat ce vremea ne va permite și vor fi finalizate procedurile de achiziție, vom avea trei mari îmbunătățiri. În primul rând, îmbunătățirea calității căldurii și apei calde pentru bucureșteni; în al doilea rând reducerea pierderilor și reducerea poluării atmosferice pe care această ineficiență o generează. Acesta este obiectul contractului de azi, 1,6 miliarde de lei, din care 1,3 miliarde de lei finanțare nerambursabilă ”, a afirmat Nicușor Dan la ceremonia dedicat semnării acestui contract cu Ministerul Fondurilor Europene.

La eveniment au mai participat prim-ministrul Ludovic Orban și ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *