Monday, November 25, 2024
Jurnalism corect


🇷🇴 Prezență vot alegeri prezidențiale click

Fenomenul traficului de persoane în România, în atenția comunității internaționale / Laurence Auer, despre eșecul Schengen: Am fost șocați

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 12 decembrie 2022

Diplomații străini prezenți luni, 12 decembrie, la Forumul European „Împreună împotriva traficului de persoane”, au subliniat că numărul cazurilor de trafic de minori este încă în creștere în țara noastră. Deși diplomația franceză s-a declarat „șocată că, după atâtea eforturi, România nu a aderat la Schengen”, Laurence Auer, ambasadorul Franței în România, a transmis că țara noastră trebuie își crească eforturile privind combaterea traficului de minori dacă vrea să adere la spațiul de liberă circulație. 

„Am fost foarte șocați săptămâna trecută, pentru că după atâtea eforturi, România nu a aderat la Schengen, dar acum este mai important să îmbunătățim eforturile, nu vrem să auzim povești despre tineri care vor fi supuși traficului de persoane în următoarele luni, pentru că încă trebuie să ne concentrăm asupra aderării României la Schengen”, a declarat ambasadorul Franței în România.

Alfredo Maria Durante, ambasadorul Italiei în România, a transmis că numărul încă în creștere al cazurilor de trafic de minori în țara noastră continuă să afecteze percepția comunităților internaționale în ceea ce privește aplicarea legii în România. 

„Există un număr mare de cetățeni români care sunt arestați pentru această infracțiune. Trebuie să fim îngrijorați în special de traficul de persoane cu minori în România și de numărul victimelor minore, care este încă în creștere”, a precizat diplomatul italian. 

La rândul său, Jean-Benoit Manhes, coordonator pe situații de urgență la UNICEF, a precizat că diplomații străini nu spun României ce să facă, ci sunt aici pentru a împărtăși practici, pentru a susține capacitatea țării noastre și pentru a oferi îndrumări. Manhes a mai spus a spus că primul pas în combaterea traficului de minori este de a explica complexitatea fenomenului.

„Ca entitate diplomatică, rolul nostru nu este să spunem ce este corect sau ce este greșit, ci să împărtășim cele mai bune practici, a precizat Jean-Benoit Manhes. 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW