Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Consiliul General a dat undă verde construirii „Parcului Vitan”. Pe acest teren Robert Negoiță voia să construiască blocuri de 11 etaje

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 2 iunie 2021

Consiliul General a aprobat, miercuri, proiectul de hotărâre de preluare în administrație a unui spațiu de 4,2 hectare, situat pe Calea Vitan nr. 154 – 158, în vederea construirii unui parc. Inițiativa a fost susținută de primarul Nicușor Dan și consiliera USR PLUS Ana Ciceală.

Chiar pe acest teren primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a încercat să construiască blocuri de 11 etaje, care ar fi totalizat 1.500 de apartamente. În acest sens, prin Planul Urbanistic Zonal Sector 3 i-a fost schimbată destinația din spațiu verde în zonă construibilă, însă noua majoritate din Consiliul General a pus capăt ambițiilor lui Robert Negoiță, suspendând PUZ-ul pentru un an.

Probleme cu finanțarea

Chiar dacă s-a făcut un prim pas pentru construirea unui nou parc în București, în contextul dificultăților financiare cu care se confruntă Primăria Capitalei, există numeroase semne de întrebare în privința finanțării, fapt recunoscut și de Nicușor Dan. În bugetul pe anul 2021 sunt prevăzute sumele pentru realizarea studiului de fezabilitate, urmând ca, în funcție de costurile preconizate, să fie identificate finanțări. O variantă ar fi fondurile din PNRR, însă până la publicarea documentului transmis la Bruxelles nu putem ști dacă Capitala va putea accesa astfel de finanțări.

Sursa foto: Facebook / Creăm Parcul Vitan

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW