Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: Planul de Redresare și Reziliență va fi trimis Comisiei Europene. O șansă majoră pentru dezvoltarea României

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 17 martie 2021

Președintele Klaus Iohannis a anunțat principalele proiecte care vor fi finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Cele 30 de miliarde de euro acordați de Uniunea Europeană vor fi investite în Sănătate, Educație, construcția de autostrăzi, digitalizare și mediu. Șeful statului s-a referit și la cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus, precizând că singurele metode prin care putem scăpa de COVID-19 ar fi măsurile restrictive și imunizarea colectivă, prin vaccin.

Klaus Iohannis a avut, miercuri, o întâlnire la Palatul Cotroceni cu președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, prim-ministrul României, Florin Cîțu, viceprim-miniștrii Dan Barna și Hunor Kelemen și ministrul proiectelor europene, Cristian Ghinea.

Principalele declarații ale Președintelui României

Planul Național de Redresare și Reziliență – Am convenit astăzi în cadrul ședinței cu liderii coaliției Planul Național de Redresare și Reziliență, care va fi aprobat de Guvern și trimis Comisiei Europene.

Cele circa 30 de miliarde de euro de care vom beneficia reprezintă o șansă majoră pentru dezvoltarea României – oportunitate care va permite României o rezistență sporită în cazul unei viitoare crize.

Este important să înțelegem că acest plan, prescurtat PNRR, ne oferă cel mai bun context pentru realizarea reformelor – care vor îmbunătăți viața de zi cu zi a fiecărui român, care vor dezvolta Sănătatea, Economia, Educația, Mediul.

Îmbunătățirea accesului la rețele de sănătate, dorim să alocăm 3 miliarde de euro pentru acest obiectiv.

PNRR ne va permite să finanțăm în continuare dezvoltarea rețelei de autostrăzi, în paralel cu promovarea unui transport mai puțin poluant – pentru acest domeniu alocăm 4,5 miliarde de euro.

PNRR este o oportunitate extraordinară pentru Educație, programul România Educată va beneficia de 4 miliarde de euro. Vom avea școli sigure, curate, moderne, dar vom investi și într-o rețea de școli verzi. Vom investi în pregătirea specialiștilor în meseriile viitorului, educația timpurie.

Digitalizarea – parte importantă în Educație – În acest demers ne propunem să investim 780 de milioane de euro.

Europa se dezvoltă prin tranziție verde și digitalizare – România va investi în viitorul sustenabil, asigurarea tranziției verzi: 1,3 miliarde de euro alocate diversificarea și multiplicarea surselor de energie. 1,5 miliarde de euro pentru împădurirea masivă. 4 miliarde de euro pentru combaterea secetei și irigații.

Digitalizarea pe care ne-o dorim înseamnă mult mai puțină birocrație pentru cetățeni, acces mai facil la servicii publice – servicii digitale destinate cetățeanului .

Investițiile în mediul urban vor permite locuitorilor să se bucure de un aer mai curat, spații verzi.

2,2 miliarde de euro pentru reabilitarea termică a clădirilor și consolidarea la cutremur. În plus, investiții pentru a permite accesul la canalizare și apă potabilă.

Situația epidemiologică actuală – Ne confruntăm, din nou, cu etapă de creștere. Acest nou val poate fi chiar ultimul, având în vedere că procesul de vaccinare este în plină desfășurare, iar numărul persoanelor vaccinate crește.

Situația e încă sub control, dar lucrurile pot evolua rapid în sens negativ.

Șansa de a scăpa de pandemie e tot mai aproape, nu putem renunța la prudență acum. Singurele măsuri sunt cele restrictive și imunizarea unui număr semnificativ din populație.

Până în acest moment, nu există motive care să ne determine să nu folosim vaccinurile aprobate la nivel UE. Până vom atinge imunitatea de grup prin vaccinare, va trebui să luăm măsuri punctuale.

Dragi români, haideți să rămânem vigilenți și prudenți și să îi ajutăm pe cei dragi”

Sursă foto: presidency.ro

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More here to that Topic: mainnews.ro/klaus-iohannis-planul-de-redresare-si-rezilienta-va-fi-trimis-comisiei-europene-o-sansa-majora-pentru-dezvoltarea-romaniei/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you can find 12984 additional Information to that Topic: mainnews.ro/klaus-iohannis-planul-de-redresare-si-rezilienta-va-fi-trimis-comisiei-europene-o-sansa-majora-pentru-dezvoltarea-romaniei/ […]

  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/klaus-iohannis-planul-de-redresare-si-rezilienta-va-fi-trimis-comisiei-europene-o-sansa-majora-pentru-dezvoltarea-romaniei/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you will find 95916 additional Info on that Topic: mainnews.ro/klaus-iohannis-planul-de-redresare-si-rezilienta-va-fi-trimis-comisiei-europene-o-sansa-majora-pentru-dezvoltarea-romaniei/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW