Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Federația Rusă pune la îndoială „caracterul inofensiv” al aderării Ucrainei la UE

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 13 mai 2022

Federația Rusă ridică semne de întrebare cu privire la „caracterul inofensiv” al dorinței Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană, a declarat vineri, 13 mai, ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, notează agenția rusă Interfax.

Relația cu Uniunea Europeană este problema Kievului, dar caracterul inofensiv al unei astfel de dorințe (n.r. de aderare la UE) ridică semne de întrebare”, a declarat Lavrov, vineri, în timpul unei vizite în Dushanbe, capitala Tajikistanului.

Ministrul rus de Externe susține că Uniunea Europeană „s-a transformat într-un jucător militant și agresiv” și a mai precizat că interesele UE „s-ar fi extins foarte departe de continent”.

Dmitry Polyansky, reprezentantul Rusiei la ONU, a declarat recent că oficialii de la Kremlin „nu mai văd nicio diferență” între aderarea Ucrainei la NATO și aderarea la UE.

Ucraina a completat, pe 9 mai, partea a doua a chestionarului de aderare la Uniunea Europeană. Potrivit informațiilor din spațiul public, întărite de Jean-Yves Le Drian, ministrul francez de Externe, o decizie în ceea ce privește statutul de candidată la UE ar urma să vină în luna iunie.

„Chiar dacă va primi mâine statutul de țară candidată, cu toții știm la perfecție că procesul de aderare va dura ani, chiar decenii”, a spus, pe 9 mai, președintele Franței.

CITEȘTE ȘI: Președintele Franței a propus înființarea unei noi instituții politice europene

Sursă foto: Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *