Thursday, November 30, 2023
Jurnalism corect


Federația Rusă continuă operațiunea de anexare, în ciuda succeselor înregistrate de armata ucraineană

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 5 octombrie 2022 Etichete: , , , , , , , , , , ,

Kremlinul, prin vocea purtătorului de cuvânt, Dmitry Peskov, a transmis miercuri, 5 octombrie, că nu există nicio contradicție între anexarea celor patru regiuni ucrainene și retragerea armatei, la scurt timp după ce Vladimir Putin a promulgat tratatele prin care Zaporojie, Herson, Donetsk și Lugansk devin așa-zise provincii ale Federației Ruse.

Peskov a mai dat asigurări că Moscova va continua să implementeze planul anexării, în ciuda succeselor înregistrate de armata ucraineană pe front, notează The Guardian.

Vor face parte din Rusia pentru totdeauna”, a spus purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale ruse.

Vladimir Putin a promulgat în dimineața zilei de miercuri legile prin care oficializează anexarea celor 4 regiuni care reprezintă 18% din teritoriul Ucrainei, deși armata rusă nu controlează în totalitate niciuna dintre cele 4 provincii din Est.

Până pe 1 ianuarie 2026 va fi în vigoare „o perioadă de tranziție”, iar cei care locuiesc în cele 4 regiuni ucrainene vor primi cetățenia rusă, potrivit Interfax.

Totodată, toate grupările paramilitare din Herson, Zaporojie, Donetsk și Lugansk vor fi încorporate în Armata Federației Ruse.

CITEȘTE ȘI: Kremlinul nu știe care vor fi noile așa-zise granițe ale Federației Ruse

Între timp, președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, le-a transmis cetățenilor, în mesajul din noaptea de marți spre miercuri, că armata ucraineană a înregistrat succese majore pe câmpul de luptă în această săptămână.

Liderul de la Kiev a menționat localitățile recucerite din Herson, Harkiv, Donetsk și Lugansk.

Armata Ucrainei are, în aceste momente, un avans rapid și puternic în sudul țării, parte a operațiunii de apărare. Zeci de localități au fost eliberate de referendumul ilegal al Rusiei doar în această săptămână(…)Războinicii noștri nu se opresc, este doar o chestiune de timp până vom da afară ocupanții de pe teritoriul nostru”, a transmis președintele Ucrainei.

CITEȘTE ȘI: Președintele Ucrainei a eliminat, prin decret, posibilitatea unor negocieri cu Vladimir Putin. Reacția Kremlinului

Succesele menționate de Zelenski au fost confirmate și în analiza zilnică a Ministerului britanic al Apărării, care a adăugat că armata ucraineană se apropie de granițele regiunii Lugansk, lucru ce ar provoca neliniște în rândul politicienilor ruși.

Sursă foto: CNN

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW