Thursday, February 29, 2024
Jurnalism corect


Kremlinul nu știe care vor fi noile așa-zise granițe ale Federației Ruse

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 3 octombrie 2022 Etichete: , , , , ,

La nici o săptămâna de când a anunțat anexarea a patru regiuni ucrainene, Kremlinul nu știe care vor fi așa-zisele noi granițe ale Federației Ruse. Dmitry Peskov a transmis, luni, 3 octombrie, că problemele legate de granițele așa-ziselor noi regiuni ruse, Herson și Zaporojie, vor fi clarificate în urma unor „consultări cu populația”, notează Interfax.

Dmitry Peskov a transmis în cadrul unei conferințe de presă susținută luni că regiunile Donetsk și Lugansk au fost anexate ținând cont de granițele din anul 2014.

În ceea ce privește Herson și Zaporojie – vom continua consultările pe tema granițelor cu populația din regiune”, a declarat Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, refuzând să ofere date suplimentare.

Întrebat dacă teritoriile din Herson și Zaporojie, în care armata ucraineană deține controlul, vor fi recunoscute de Rusia drept teritoriu național, Peskov a refuzat să dea un răspuns.

În schimb, oficialii ruși susțin că două districte administrative din regiunea Mykolaiv vor fi, de asemenea, anexate de Federația Rusă și incluse în regiunea Herson, potrivit Interfax.

Deși Vladimir Putin a anunțat că cele 4 regiuni ucrainene au fost anexate de Federația Rusă, forțele ruse nu dețin controlul complet asupra acestor teritorii.

Volodîmîr Zelenski, președintele Ucrainei, a spus, în mesajul transmis în seara de duminică spre luni, că forțele ucrainene își continuă avansul și continuă să recucerească localități din Donetsk, Herson și Lugansk.

Reamintim că „referendumurile” din cele 4 regiuni ucrainene și, ulterior, decizia de anexare a acestora au fost catalogate de statele Occidentale drept ilegale, iar noile așa-zise granițe ale Federației Ruse nu sunt recunoscute la nivel internațional.

 Sursă foto: CNN

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW