Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Guvernul anunță extinderea controlului de la CE Oltenia. Budăi: După accident a fost modificată starea drumului

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 26 ianuarie 2023 Etichete: , , , ,

Premierul Nicolae Ciucă a cerut joi, 26 ianuarie, în prima ședință de Guvern de după tragedia de la Jilț Sud în care trei mineri au pierit, să fie cercetate toate contractele de achiziții de la Complexul Energetic Oltenia. În paralel, Ministerul Muncii precizează în raportul preliminar că după accident a fost modificată starea drumului. 

„Dispun ca toate contractele de achiziție de la CE Oltenia să fie verificate, cât și motivele pentru care aceste contracte de achiziții nu au asigurat condițiile necesare, normale, pentru desfășurare activității”, a solicitat Ciucă.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a precizat că principala cauză a accidentului a fost folosirea unui autovehicul de transport marfă pentru transportarea persoanelor, fără nicio protecție pentru acestea, dar și starea drumului.

Ministrul Muncii: Au apărut modificări la starea drumului

Totodată, ministrul Muncii, Marius Budăi, susține că în urma verificărilor de la cariera Jilț s-a constatat că au apărut mai multe modificări la locul accidentului, perimetrul nefiind asigurat corespunzător.

„Ceea ce noi am constat în primă fază, și am și aplicat o acțiune, a fost că imediat după producerea evenimentului, perimetrul nu a fost asigurat, și au apărut niște modificări acolo. Am considerat că s-au alterat urmele lăsate de autoutilitară”, a spus Marius Budăi.

CITEȘTE ȘI: Scandal în Coaliție. Mai mulți grei ai PSD cer demiterea lui Virgil Popescu. Cum răspund liberalii

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii