Tuesday, May 14, 2024
Jurnalism corect


EXCLUSIV Cât a costat vizita lui Florin Cîțu, președintele Senatului, în Statele Unite

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 7 aprilie 2022

Vizita președintelui Senatului, Florin Cîțu, și a delegației care l-a însoțit în Statele Unite ale Americii a costat peste 45.000 de euro, se arată într-un răspuns al Senatului la solicitarea Main News. Suma decontată pentru vizită este 223.532,78 de lei.

„Referitor la (…) costul deplasării externe a președintelui Senatului României și delegației reprezentative la Washington D.C., vă comunicăm că suma totală decontată pentru această acțiune este de 223.532,78 lei”, a precizat Senatul, la solicitarea Main News.

Florin Cîțu a fost într-o vizită oficială în Statele Unite ale Americii (SUA), în perioada 24 – 30 martie, aceasta fiind prima vizită a unui președinte al Senatului Românei în SUA, în ultimii 10 ani.

Din delegația care l-a însoțit pe liderul Senatului au făcut parte vicepreședinții instituției, respectiv Alina Gorghiu și Robert Cazanciuc, vicepreşedinta Comisiei pentru politică externă, Roberta Anastase, secretarul Biroului Permanent din partea USR, Ion-Narcis Mircescu, liderul Grupului parlamentar al PSD, Ştefan-Radu Oprea și de liderul Grupului parlamentar al UDMR, Turos Lóránd.

Cîțu s-a întâlnit cu președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, și cu liderul republicanilor din Camera Reprezentanților, Kevin McCarthy.

Potrivit unui comunicat de presă transmis după vizita oficială în SUA, discuțiile cu Pelosi au vizat, în principal, includerea României în programul Visa Waiver și dezvoltarea capabilităților forțelor armate române.

Întâlnirea cu Kevin McCarthy, liderul republicanilor din Camera Reprezentanților, a vizat creșterea bugetului României pentru apărare la 2,5% din PIB, precum și nevoia de sancțiuni mult mai dure împotriva Rusiei.

Totodată, delegația Senatului României a avut o serie de întrevederi oficiale cu înalți reprezentanți ai Senatului și ai Camerei Reprezentanților SUA, precum și ai Departamentului de Stat.

Foto: Senatul României

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW