Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Eșec pentru Gabriela Firea la testarea pentru anticorpi la coronavirus. Doar 129 de persoane au fost testate în prima zi pe Arena Națională

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 11 iunie 2020 Etichete: , ,

Doar 129 de teste pentru anticorpi la coronavirus din 500 câte erau programate s-au efectuat în prima zi a programului organizat de Primăria Capitalei pe Arena Națională. Totodată, o echipă a Direcției de Sănătate Publică s-a deplasat la fața locului pentru a le comunica organizatorilor că spațiile din incinta stadionului nu sunt avizate drept centre de testare .

„Testarea de anticorpi a inceput ieri dimineata si s-a incheiat in jurul orei 19. La ora 13,00 o echipa de inspectori DSP ne-au comunicat ca nu mai putem testa la Arena Nationala pt ca nu avem aviz DSP pt a functiona ca laborator, in conditiile in care cu două saptamani inainte o alta delegatie a DSP a verificat locatia, circuitele, si a spus ca totul este in regula, urmand sa trimita avizul la ASSMB,”  a transmis Primăria Capitalei.

Din cele 129 de persoane testate în prima zi, doar una singură prezintă anticorpi la noul coronavirus. În total, în cadrul acestui program ar trebui să fie testate 10.500 de persoane.

De asemenea, Primăria Capitalei precizează că în cadrul programului în care cetățenii sunt testați pentru COVID-19 cu teste de tip real time PCR, s-au înscris 11.063 de persoane, iar 2.706 au fost deja programate. Din acestea, 2.102 au primit rezultat negativ, două persoane au primit rezultat pozitiv, iar 602 teste nu au fost încă prelucrate.

CITEȘTE ȘI: Ministerul Sănătății îi răspunde Gabrielei Firea: Arena Națională nu a fost autorizată ca centru de testare

Sursa foto: Facebook / Gabriela Firea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *