Wednesday, July 3, 2024
Jurnalism corect


Emmanuel Macron, acuzat că vrea să „arunce” UE într-un război cu Rusia. Vicepremierul Italiei: Aruncători de bombe

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 4 iunie 2024 Etichete: , , ,

Emmanuel Macron, acuzat că vrea să arunce Europa în război cu Rusia. Marți, vicepremierul Matteo Salvini a criticat poziția internațională a președintelui francez. Vicepreședintele Consiliului italian a postat o fotografie cu Macron în echipament de luptă, înarmat cu o pușcă de asalt, relatează CNEWS France.

Pe rețelele sale de socializare, el a postat o fotografie cu președintele francez în echipament de luptă. „O escaladare militară și soldați italieni în prima linie la ordinele unor «aruncători de bombe» periculoase? Nu, mulțumesc”, a adăugat liderul extremei drepte pe contul său X.

Alături de fotografia care îl prezintă pe șeful statului francez ca un combatant cu cască, îmbrăcat într-o uniformă în culorile Uniunii Europene sub o vestă tactică, se află un portret al lui Matteo Salvini la un miting electoral, cu brațul ridicat, cu o cruce în mână.

Matteo Salvini nu este străin de atacurile la adresa lui Emmanuel Macron, pe care îl acuză că încurajează războiul prin faptul că intenționează să trimită trupe occidentale în Ucraina pentru a lupta împotriva Rusiei. Lunea trecută l-a descris chiar ca fiind „nebun”, sfătuindu-l la începutul lunii mai să „se trateze”.

În dezacord sistematic cu politica pro-Kiev a Giorgiei Meloni, care are o cultură atlantistă, Matteo Salvini este un admirator de lungă durată al lui Vladimir Putin. În 2017, partidul său a semnat un acord cu Rusia Unită, partidul președintelui rus. Cu toate acestea, Italia se opune în continuare trimiterii de trupe occidentale în Ucraina și folosirii armelor sale pe teritoriul rusesc.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW