Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


Raed Arafat, estimări despre cât va dura pandemia de coronavirus: Lumea trebuie să se pregătească psihologic

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 23 martie 2020 Etichete: , , ,

Raed Arafat a spus, duminică seară, că românii ar trebui să se pregătească psihologic în ceea ce privește pandemia de coronavirus pentru că, potrivit șefului DSU, această criză va mai dura minim câteva săptămâni. 

„Săptămâni sigur va mai dura, poate două luni, poate o lună jumate, poate mai mult, poate mai puțin. Nimeni nu știe, lumea trebuie să se pregătească psihologic. Este o situație pe care nu putem s-o controlăm 100%”, a declarat Raed Arafat, duminică, la Antena3.

Raed Arafat a mai menționat că autoritățile nu ascund numărul cazurilor de pacienți infectați cu Covid-19, așa cum s-a vehiculat.

„N-ai cum să ascunzi situația când ai medici care lucrează și care imediat vor spune acest lucru. Poate să existe o transmitere, dar n-am atins un nivel atât de grav„, a spus Arafat.

Arafat a mai spus totuși că numărul cazurilor confirmate “nu înseamnă că atâtea sunt”.

“La acest moment toți trebuie să stea să se gândească. Vom trece prin perioade grele. România nu este o țară care stă într-o bulă separată. Să nu creadă lumea că numărul cazurilor confirmate înseamnă că atâtea sunt. Numărul cazurilor confirmate înseamnă ca atâtea au fost confirmate. Pentru că ele pot fi și cazuri asimptomatice si cazuri cu simptome de răceală ușoară.(…) Dacă aveam răspândire comunitară care era la un nivel foarte grav, atunci apăreau cazurile de terapie intensivă și decedați în zecile de cazuri”, a spus Raed Arafat.

Șeful DSU a mai explicat aseară și cum se transmite coronavirusul.

„Este posibil să impui masuri de distanțare socială, să evităm deplasările. Dacă ajungi într-o situație cum e Italia normal că poți să iei măsuri mai dure. Acest lucru trebuie să rămână în mentalitatea noastră, fără panică, fără măsuri. (…)Virusul nu se ia de pe haine.  El nu rămâne pe haine, doar dacă strănută cineva pe tine. Virusul nu se transmite de la haine, ci din aer, de pe suprafețe. Acolo poate rezista câteva ore. E bine să nu punem mâna pe butonul de la lift. Până și telefonul trebuie dezinfectat cu servețele umede sau dacă ai folie pe el, se poate da și cu spirt”, a explicat Raed Arafat.

 

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW