Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Emil Boc, președintele Asociației Municipiilor: Cheltuielile legate de dotarea centrelor de vaccinare şi de plata personalului se suportă de la bugetul de stat

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 12 ianuarie 2021

Cheltuielile legate de dotarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19 și de plata personalului vor fi suportate integral de la bugetul de stat, iar nu din bugetul autorităților locale, a declarat marți președintele Asociației Municipiilor din România, Emil Boc, după întâlnirea avută cu ministrul finanțelor, Alexandru Nazare. 

„Avem rezultate concrete. Cu privire la această temă importantă vaccinarea, da, nu e în competenţa MFP vaccinarea, dar ministrul Finanţelor a spus foarte clar că legea statului român va fi respectată. Ce spune ea – toate cheltuielile legate de dotarea centrelor de vaccinare şi de plata personalulului se suportă de la bugetul de stat. Ministrul Finanţelor ne-a spus că această prevedere va fi respectată. Noi nu ştim cum ministrul sănătăţii a ales să ignore această prevedere legală. Personal îl respect pe domnul ministru şi are consideraţie mea”, a declarat Emil Boc, citat de News.ro.

Întâlnirea de marți cu ministrul finanțelor a avut loc în urma tensiunilor apărute pe tema suportării cheltuielilor cu centrele de vaccinare între Emil Boc și ministrul sănătății, Vlad Voiculescu. Primarul din Cluj-Napoca l-a acuzat pe ministru că nu a cuprins alocarea acestor fonduri în textul Ordonanței de Urgență care vizează campania de vaccinare, ce urmează să fie adoptată în această. În replică, Vlad Voiculescu a subliniat că toate aceste discuții ar fi trebuit să se poarte în spatele ușilor închise.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *