Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Biroul Electoral Central va face plângeri penale pentru toti candidații unde există suspiciuni de semnături false

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 24 septembrie 2019 Etichete: , ,

Biroul Electoral Central va depune la Parchetul General o plângere penală împotriva candidaţilor la alegerile prezidenţiale care au înregistrat semnături false, au declarat surse din instituţie citate de Mediafax. 

Până în prezent, Biroul Electoral Central a respins două candidaturi pentru depunerea de semnături false sau care prezentau elemente de similitudine evidente. Este vorba de dosarele de candidatură cu care s-au prezentat la BEC Viorel Cataramă și Miron Cozma.

Viorerel Cataramă a depus la BEC peste 230.000 de semnături. Dintre acestea, peste 94.000 s-au dovedit a fi asemănătoare, astfel că nu au fost validate. Cataramă a contestat la Curtea Constituțională decizia BEC unde a avut câștig de cauză, CCR motivând că alte instituții trebuie să se ocupe de corectitudinea semnăturilor.

Curtea Constituţională a admis contestaţia formulată de Viorel Cataramă privind respingerea candidaturii prezidenţiale. Judecătorii CCR dispun înregistrarea de către BEC a candidaturii şi semnului electoral ale lui Cataramă la alegerile din luna noiembrie.

Miron Cozma a depus la BEC peste 300.000 de semnături dintre care 270.000 erau fotocopii. Și candidatura lui a fost respinsă.

Până acum, au fost validate candidaturile pentru Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis, Theodor Paleologu, Dan Barna, Kelemen Hunor şi Mircea Diaconu.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com